27.12.2024
Телеканал NTD

Тисячі сербів знову протестують проти результатів виборів

Тисячі сербів знову протестують проти результатів виборів

Тисячі прихильників сербської опозиції вийшли на антиурядовий протест у Белграді. Вони знову вимагали анулювати результати парламентських..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Тисячі прихильників сербської опозиції вийшли на антиурядовий протест у Белграді. Вони знову вимагали анулювати результати парламентських виборів, які відбулись у грудні.

Тоді перемогла керівна коаліція, сформована навколо Сербської прогресивної партії. Вона набрала 48 % голосів. За коаліцію опозиційних партій «Сербія проти насильства» проголосувало 24 % виборців.

Однак Міжнародна спостережна місія заявила, що Сербська прогресивна партія мала несправедливу перевагу через упередженість медіа, вплив президента Александера Вучича та порушення під час голосування, такі як підкуп виборців.

У грудні на знак протесту проти результатів виборів лідер правоцентристського альянсу «Сербія проти насильства» Марініка Тепич оголосила двотижневу голодовку. Вона звинувачує керівну коаліцію в шахрайстві.

[Марініка Тепич, лідер альянсу «Сербія проти насильства»]:

«Їм це так просто не зійде з рук. Є ще одна добра новина: ми не тільки домоглися проведення дебатів у Європейському парламенті щодо фальсифікації результатів виборів у Сербії, а й того, щоб Європарламент ухвалив спеціальну резолюцію щодо Сербії та виборів у Сербії».

Керівна коаліція відкидає всі звинувачення, однак прихильники опозиції не збираються відступати.

[протестувальник]:

«Протести триватимуть, і ми будемо тільки наполегливішими. Такі плани — залишатися наполегливими».

[протестувальник]:

«Я очікую, що ми продовжимо з того місця, де зупинилися: виявимо фальсифікації на виборах і очевидне шахрайство. Ми сподіваємося, що ЄС нам у цьому допоможе».

Протестувальники також вшанували пам’ять сербсько-косівського політика Олівера Івановича. Шість років тому його застрелили невідомі в місті на півночі Косова.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тисячі сербів знову протестують проти результатів виборівІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Південнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Афіни накрила пилова буря із СахариУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з Китаєм

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: