27.03.2024
Телеканал NTD

Північна Ірландія відкриває нову віртуальну продюсерську студію

Північна Ірландія відкриває нову віртуальну продюсерську студію

Це новий віртуальний виробничий комплекс вартістю 100 мільйонів фунтів стерлінгів, це трохи більше за 127 мільйонів..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Це новий віртуальний виробничий комплекс вартістю 100 мільйонів фунтів стерлінгів, це трохи більше за 127 мільйонів доларів. Він розташований у Белфасті й має підвищити привабливість Північної Ірландії як центру великих кіно- й телепроєктів.

Північна Ірландія вже давно стала популярним місцем знімання відео. Вона відома пейзажами та посіченими береговими лініями. Тут створили популярний серіал «Гра престолів». Тепер новий комплекс покаже інший бік регіону.

Нову студію розробляв Ольстерський університет у співпраці з Комісією порту Белфаста та за підтримки національного кіноагентства.

Університет прагне створити нове покоління технологій візуальних ефектів. У ньому студенти здобувають практичний досвід.

[студентка]:

«Це революційно. Це дасть змогу продюсерським студіям заощадити багато грошей».

За останні п’ять років кіно- й телеіндустрія залучила в економіку країни понад 300 мільйонів фунтів стерлінгів, це коло 380 мільйонів доларів.

Нова студія відкриється найближчими місяцями й створить до 500 робочих місць.

Це частина плану уряду Великої Британії зі створення мільйона робочих місць у творчих галузях до 2030 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Північна Ірландія відкриває нову віртуальну продюсерську студіюУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечек

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: