27.10.2024
Телеканал NTD

Австралійський шеф-кухар створив торт, корисний для мозку

Австралійський шеф-кухар створив торт, корисний для мозку

Цей торт має апетитний вигляд. На смак теж приємний. Але в ньому є секрет: з деяких..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Цей торт має апетитний вигляд. На смак теж приємний. Але в ньому є секрет: з деяких інгредієнтів можна приготувати вітамінний салат.

[Крістофер Те, шеф-кухар]:

«Шпинат, куркума, гарбуз та буряк».

Рецепт торта розробив шеф-кухар із Сіднея Крістофер Те. Знайти правильний баланс смаків було непросто.

[Крістофер Те, шеф-кухар]:

«Коли я приготував перший варіант торта, він на смак нагадував карі».

На думку експертів, такий торт корисний для мозку. Обрати правильні продукти допомогли фахівці з охорони здоров’я Університету Нового Південного Уельсу.

[Йоганнес ле Кутр, експерт із продуктів та здоров’я]:

«Харчові інгредієнти містять речовини, які дуже сприяють зміцненню здоров’я».

Буряк поліпшує кровообіг, зміцнює стінки судин і захищає від старечого недоумства. Оливкова олія запобігає розвитку хвороби Альцгеймера. Мед має протизапальні, бактерицидні та противірусні властивості. Чорниця та куркума посилюють приплив кисню до життєво важливих органів.

[Йоганнес ле Кутр, експерт із продуктів та здоров’я]:

«В останні 30 років люди дедалі більше дізнаються про ефективні продукти».

Кулінарний виріб назвали «Незабутнім тортом». Його зробили з нагоди 70-річчя доброчинної організації «Харчування на колесах». Вона безплатно доставляє продукти людям похилого віку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралійський шеф-кухар створив торт, корисний для мозкуВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: