28.12.2024
Телеканал NTD

Місто льоду та снігу: у Харбіні створюють сотні крижаних та снігових композицій

Місто льоду та снігу: у Харбіні створюють сотні крижаних та снігових композицій

Китайський Харбін став містом крижаного та снігового мистецтва. На цьому майданчику проходить конкурс на найкращу скульптуру..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Китайський Харбін став містом крижаного та снігового мистецтва. На цьому майданчику проходить конкурс на найкращу скульптуру зі снігу. Це частина фестивалю снігових і льодових скульптур.

У конкурсі бере участь 100 майстрів із 12 країн. На витвори піде 150 000 кубометрів снігу. На роботу відвели чотири дні. Зі слів організаторів, тут з’явиться 230 снігових композицій.

Ця китайська команда витісує руки двох людей, які обіймають дитину.

[Ши Лей, скульптор із Китаю]:

«Ми надіємося, що у світі не буде воєн, і жінки та діти не страждатимуть».

Канадські майстри вирізають голуба, який складений із книжок.

[Мортон Берк, скульптор із Канади]:

«Воно недовговічне, але робиться швидко. І знаєте, це захоплює. Виконуючи таку роботу, ми умліваємо від захвату. Скульптура простоїть місяць. І в Харбіні її побачать мільйони людей. Тож я щасливий».

Деякі скульптори вперше працюють зі снігом.

[Мая Чайковскі, скульптор із Великої Британії]:

«Мені важко пристосуватися до великого масштабу. Зараз я вирізаю голову єдинорога. Коли працюєш на близькій відстані, а голова така велика, її не можна побачити цілком. Я стрибаю вниз, відступаю і дивлюся, і голова має інший вигляд, ніж зблизька».

А в центрі Харбіна, у парку «Чжаолінь», з’явилося 280 творів мистецтва з льоду. Скульптори створили багато казкових героїв та розважальних споруд.

[житель Харбіна]:

«Це особливий вид мистецтва. Творіння прозорі та виблискують. Вони виразніші, ніж кам’яні та дерев’яні скульптури, і ваблять до себе».

Історія Харбінського фестивалю снігових і крижаних скульптур тягнеться з 1963 року. Однак заведено вважати, що традицію робити скульптури з льоду започаткували місцеві рибалки ще 300 років тому.
Коротке посилання на цю сторінку:

Місто льоду та снігу: у Харбіні створюють сотні крижаних та снігових композиційВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському місті«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: