27.12.2024
Телеканал NTD

Скоординовані атаки палестинців: одна ізраїльтянка загинула, 12 осіб поранено

Скоординовані атаки палестинців: одна ізраїльтянка загинула, 12 осіб поранено

Двоє палестинців учинили скоординовані атаки на автомобілях у центрі Ізраїлю, спрямувавши машини на людей. Як наслідок,..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Двоє палестинців учинили скоординовані атаки на автомобілях у центрі Ізраїлю, спрямувавши машини на людей. Як наслідок, одна жінка загинула, ще 12 людей постраждали.

Інциденти в Раанані, що північніше Тель-Авіва, поліція назвала терактами. Схопили двох підозрюваних. Як повідомляють, обидва нападники — члени однієї сім’ї з Хеврона, що на Західному березі річки Йордан. До Ізраїлю вони проникли незаконно.

Водночас єменські хусити випустили протикорабельну балістичну ракету на контейнеровоз, що належить США. Повідомлень про постраждалих чи значні пошкодження не надходило.

Судно не пов’язане з Ізраїлем. Як заявили бойовики, ця атака — відповідь на недавні удари США та їхніх союзників по військових об’єктах хуситів.

Минулого тижня американські та британські війська завдали десятків ударів із повітря та моря по позиціях хуситів. Так вони відреагували на напади бойовиків на комерційні кораблі в Червоному морі.

А Всесвітня продовольча програма оголосила, що, із 7 жовтня, коли почалася війна, організація забезпечила продовольством коло мільйона чотирьохсот тисяч осіб у Секторі Гази, але ще багато хто потребує допомоги. Вона також заявила, що від голоду потерпають усі два мільйони триста тисяч жителів анклаву. І щоб це зупинити, потрібне довгострокове припинення вогню.

Усередині Сектора Гази продовольство розповсюджують нерівномірно. Майже вся допомога проходить через Рафах, що розташований на кордоні з Єгиптом. Гуманітарні організації кажуть про існування проблем із розподілом вантажів.

Водночас в Ізраїлі поховали двох жертв ракетного обстрілу. Мати й син загинули в неділю на півночі Ізраїлю після того, як ракета, випущена з Лівану, влучила в їхній дім.

Раніше ізраїльські військовики повідомили, що ліквідували чотирьох озброєних бойовиків, які намагалися проникнути на територію країни з Лівану.

Бойові дії між Ізраїлем та ліванським рухом «Хезболла», який, як і хуситів, підтримує Іран, посилюються.

Щодо ізраїльських заручників, які залишаються в руках ХАМАСу, то їх удасться визволити лише воєнним шляхом. Про це заявив міністр оборони Ізраїлю. За його словами, угруповання чинить психологічний тиск. Недавно воно опублікувало відео з імовірними тілами двох загиблих заручників. На кадрах третя заручниця каже, що ті нібито загинули внаслідок ізраїльських авіаударів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Скоординовані атаки палестинців: одна ізраїльтянка загинула, 12 осіб пораненоПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніФермери блокують автомагістралі в усій ІспаніїПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніВеликі повені на півночі Іраку: є загибліВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату Техас

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: