29.08.2024
Телеканал NTD

США хочуть назавжди припинити фінансувати ВООЗ

США хочуть назавжди припинити фінансувати ВООЗ

Президент США Дональд Трамп дав Всесвітній організації охорони здоров'я 30 днів на проведення реформ. Про це..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Президент США Дональд Трамп дав Всесвітній організації охорони здоров’я 30 днів на проведення реформ. Про це він повідомив у своєму листі до голови ВООЗ Тедроса Гебреісуса, опублікованому у твітері.

Трамп написав, що інакше США назавжди припинять фінансувати цю організацію й вийдуть із неї. Раніше Вашингтон тимчасово заморозив виділення їй коштів.

У листі Трамп написав: «Єдиний шлях для Всесвітньої організації охорони здоров’я — продемонструвати незалежність від Китаю. Моя адміністрація вже почала обговорювати з вами те, як реформувати організацію. Але діяти треба швидко. Ми не можемо даремно витрачати час».

Раніше Дональд Трамп сказав, що ВООЗ занадто часто ставала на бік Китаю й давала неправильні рекомендації.

[Дональд Трамп, президент США]:
«США щороку їм платять 450 мільйонів доларів. Китай — 38 мільйонів доларів. Водночас ВООЗ — маріонетка Китаю. Якщо говорити м’якше, то вона орієнтується на Китай. Але по суті вона маріонетка Китаю. Гадаю, вона дуже погано спрацювала навіть, коли я запровадив заборону на в’їзд».

Дональд Трамп розкритикував ВООЗ за те, що вона була проти запровадження заборони на в’їзд до США, називаючи це надмірним заходом. Однак пізніше експерти сказали, що такий крок допоміг врятувати життя тисяч американців.

Погоджується з президентом й Алекс Азар — міністр охорони здоров’я і соціальних служб США. Він каже, що ВООЗ не надала світу необхідної інформації про вірус, а лише повторювала заяви китайського керівництва.

[Алекс Азар, міністр охорони здоров’я США]:
«Ця організація не змогла дістати інформацію, яка була необхідна світу. І ця помилка коштувала багатьом людям життя».

Водночас голова ВООЗ заявив, що якомога швидше почне незалежне розслідування реакції організації на вірус. За його словами, Китай підтримав цей крок. Раніше голова КНР виступав проти розслідування джерела вірусу й шляхів його поширення.

Проект резолюції із закликом провести розслідування розробив Євросоюз. Його підтримала більшість зі 194 країн-членів ВООЗ. Проте Китай у документі не згадується.
Коротке посилання на цю сторінку:

США хочуть назавжди припинити фінансувати ВООЗ137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїСвітові ціни на какао б’ють рекордиЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіПодвійний вибух в Ірані під час церемонії: приблизно 100 загиблих, понад 200 пораненихІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Спалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-Жанейро

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: