25.04.2024
Телеканал NTD

Прем’єр-міністр Великої Британії закликав людей виходити в парки

Прем'єр-міністр Великої Британії закликав людей виходити в парки

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон сказав, що карантин повністю найближчим часом не скасують і що людям..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон сказав, що карантин повністю найближчим часом не скасують і що людям варто й далі бути обачними.

Водночас прем’єр розповів, яких саме послаблень можна чекати. Так, багато компаній уже відновлюють роботу.

[Борис Джонсон, прем’єр-міністр Великої Британії]:
«Завдяки вашим зусиллям і самопожертві під час протистояння хворобі кількість смертей знижується, і кількість нових пацієнтів у лікарнях теж. Завдяки вам ми захистили наших медичних працівників та врятували тисячі життів. Було би безумством відкинути всі ці досягнення й дати початися другому спалаху».

Борис Джонсон усіх закликав, якщо це можливо, працювати з дому. А тим, хто не може цього зробити, як-от будівельники чи робітники заводів, він порадив максимально уникати громадського транспорту й пересуватися на власних автомобілях, велосипедах чи ходити пішки. Також прем’єр закликав людей більше гуляти.

[Борис Джонсон, прем’єр-міністр Великої Британії]:
«Ми хочемо закликати людей проводити багато, навіть необмежену кількість часу на вулиці. Можете сидіти на сонці в місцевому парку, можете їздити куди завгодно на автомобілі, можете займатися спортом та грати в ігри. Але лише із членами вашої родини. Потрібно дотримуватися правил соціального дистанціювання».

Зі слів прем’єра, якщо ситуація поліпшуватиметься, то з 1 червня почнуть відкриватися магазини, а учні початкової школи повернуться в класи. У липні запрацюють компанії, пов’язані з готельним бізнесом, та стануть доступними деякі громадські місця.

Тим часом перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що регіон, за який вона відповідає, залишиться на суворому карантині, і що оголошених Борисом Джонсоном послаблень там не буде.

План прем’єра вона назвала розмитим та нечітким і закликала уряд Великої Британії не поширювати його серед жителів Шотландії, щоб не вводити їх в оману.

На думку шотландської адміністрації, ранній вихід із карантину може призвести до нових жертв і затримає процес відновлення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Прем’єр-міністр Великої Британії закликав людей виходити в паркиНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Ізраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяСрібна шахта відродила занепале боснійське місто

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: