23.06.2024
Телеканал NTD

Після трьох виборів в Ізраїлі нарешті з’явився уряд

Після трьох виборів в Ізраїлі нарешті з'явився уряд

В ізраїльському парламенті присягу вперше складають відразу два прем'єр-міністри. 17 травня в країні нарешті затвердили новий..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

В ізраїльському парламенті присягу вперше складають відразу два прем’єр-міністри. 17 травня в країні нарешті затвердили новий уряд національної єдності. Він об’єднав нинішнього прем’єра Біньяміна Нетаньягу і його колишнього суперника Бені Ганца — ексначальника генерального штабу Армії оборони Ізраїлю.

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:
«Я, Біньямін Нетаньягу, син Цілі й Бенціона, світла їм пам’ять, зобов’язуюсь на посаді прем’єр-міністра, а потім віцепрем’єр-міністра бути відданим державі Ізраїль і її законам і виконувати свою роль прем’єр-міністра й віцепрем’єр-міністра згідно з рішенням Кнесету».

[Бені Ганц, партнер Нетаньягу в уряді]:
«Я, Біньямін, син Нахума й Малки Ганц, світла їм пам’ять, зобов’язуюсь на посаді віцепрем’єр-міністра, а потім прем’єр-міністра бути відданим державі Ізраїль і її законам і виконувати свою роль віцепрем’єр-міністра й прем’єр-міністра згідно з рішенням Кнесету».

Об’єднатися два колишні суперники вирішили після того, як у країні впродовж року тричі відбулися позачергові вибори. На них жодна партія не змогла здобути абсолютну більшість.

Союзники уклали угоду: спочатку протягом 18 місяців посаду прем’єра обійматиме Біньямін Нетаньягу. Потім ще 18 місяців — Бені Ганц.

Водночас 24 травня щодо Нетаньягу почнеться судовий процес. Його звинувачують у корупції, хабарництві й перевищенні посадових повноважень. Прем’єр усі звинувачення відкидає.

Як очікують, одне з перших його рішень стосуватиметься єврейських поселень на Західному березі річки Йордан. Його Кабінет планує зробити їх частиною території країни.

Новий уряд уже розкритикувало багато ізраїльтян, які називають його роздутим. До нього увійшла рекордна кількість міністрів — 36 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Після трьох виборів в Ізраїлі нарешті з’явився урядАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуПрорвало греблю: зсув завалив поселення в Болівії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: