26.02.2024
Телеканал NTD

У Росії перевіряють апарати ШВЛ, які загорілися в лікарнях Москви й Петербурга

У Росії перевіряють апарати ШВЛ, які загорілися в лікарнях Москви й Петербурга

Росздоровнагляд почав перевіряти апарати штучної вентиляції легенів у московській і санкт-петербурзькій лікарнях, де сталися пожежі. Унаслідок..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Росздоровнагляд почав перевіряти апарати штучної вентиляції легенів у московській і санкт-петербурзькій лікарнях, де сталися пожежі. Унаслідок інцидентів загинуло шестеро людей, п’ятеро з них — у лікарні святого Георгія в Санкт-Петербурзі. Там трагедія сталася 12 травня.

Займання почалось у відділенні реанімації, де до апаратів ШВЛ були під’єднані пацієнти з коронавірусом.

[Олексій Анікін, начальник ГУ МНС РФ СПб]:
«15 осіб із цього поверху було вивезено в безпечне місце. На жаль, п’ятьох людей урятувати не вдалося. Триває попередня перевірка, є підстави припускати, що пожежа сталася через загоряння апарата ШВЛ».

За даними керівництва петербурзької лікарні, у реанімації використовували апарати моделі «Авента-М». Їх випускає Уральський приладобудівний завод. Таке саме обладнання загорілося в московській лікарні.

Керівництво заводу підтвердило, що підприємство постачало апарати в лікарню святого Георгія. Однак закликає не поспішати з висновками й дочекатися результатів перевірок.

Згідно із заявою заводу, прилади пройшли всі необхідні випробування. Їх використовували в російських лікарнях з 2012 року, і проблем не було. Керівництво вважає, що неполадки могли виникнути через стан електропроводки, недотримання правил пожежної безпеки або з інших причин.

На початку квітня Росія відправила апарати ШВЛ до США, зокрема й моделі «Авента-М». Прилади поки не використовували, бо ситуація з епідемією почала поліпшуватися. Американська влада вирішить, що робити з цими апаратами, коли в Москві та Петербурзі з’ясують причину пожеж.

Росія вийшла на третє місце у світі за кількістю випадків захворювання на COVID-19.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Росії перевіряють апарати ШВЛ, які загорілися в лікарнях Москви й ПетербургаГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо Венесуели

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: