18.04.2024
Телеканал NTD

Крім коронавірусу людей у Латинській Америці вбиває лихоманка денге

Крім коронавірусу людей у Латинській Америці вбиває лихоманка денге

Нині в усьому світі тисячі людей вмирають від коронавірусу, і це перебирає на себе усю увагу...

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Нині в усьому світі тисячі людей вмирають від коронавірусу, і це перебирає на себе усю увагу. Але в Латинській Америці існує й інша смертельна загроза — лихоманка денге.

Хворобу ще називають костоломною гарячкою, бо вона спричиняє сильний біль у суглобах. Щорічно від неї помирають тисячі латиноамериканців. Та цього року через коронавірус хворих менше.

[Естебан Ортіс, колумбійський експерт з охорони здоров’я]:
«У нас кількість випадків захворювання на денге зростала. Та, коли з’явився COVID-19, денге раптом зникла. Але чому? Насправді, кількість випадків не скоротилася, просто люди менше звертаються до лікарень».

[Соня Фернандес, парагвайська пацієнтка з лихоманкою денге]:
«Я щонайперше подумала, що хочу залишитися вдома й що не піду до лікарні, щоб не наражатися на небезпеку. Мої друзі порадили мені піти, але я віддаю перевагу лікуванню вдома. Якщо стане гірше — піду».

Епідемія лихоманки денге почалася в Латинській Америці наприкінці 2018 року. 2019-го людей, що заразилися, було понад 3 мільйони 100 тисяч. Смертей — більш як 1500.

[Хайме Гомес, колумбійський лікар]:
«COVID зараз перебрав на себе всю увагу. Та є й інші проблеми. Наприклад, лихоманка денге, малярія, хвороба Шагаса, а в сільській місцевості це нестача місць у лікарнях».

Як очікується, у другій половині цього року випадків зараження лихоманкою денге поменшає. Переносниками вірусу є москіти. Зазвичай епідемії стаються раз на три-п’ять років. Є чотири штами вірусу. Людина може заразитися повторно, і вдруге хвороба здебільшого протікає у важчій формі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Крім коронавірусу людей у Латинській Америці вбиває лихоманка денгеДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїРясні снігопади та крижаний дощ: Європа переживає транспортний колапсТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіКанада обмежить час роботи для іноземних студентівТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличені

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: