19.03.2024
Телеканал NTD

У китайському місті Ухань підтвердили п’ять нових випадків зараження COVID-19

У китайському місті Ухань підтвердили п'ять нових випадків зараження COVID-19

У китайському місті Ухань, де вперше спалахнула епідемія коронавірусу в КНР, і де карантин скасували ще..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

У китайському місті Ухань, де вперше спалахнула епідемія коронавірусу в КНР, і де карантин скасували ще на початку квітня, повідомляють про нових хворих. Влада країни в понеділок підтвердила там п’ять нових випадків зараження.

Усі хворі в Ухані — з одного житлового комплексу в районі Дунсіху. 10 травня рівень загрози поширення вірусу в цьому районі підняли з «низького» до «середнього».

А 11 травня чиновника китайської компартії, який очолював Дунсіху, зняли з посади. Чжан Юйсіня покарали за те, що він не зміг запобігти спалаху.

Увесь житловий комплекс, що називається «Саньмінь», помістили на карантин. Там мешкає понад 4900 осіб. З 10 травня жителям «Саньмінь» мають під час входу та виходу вимірювати температуру. Їм також протестують на коронавірус. До того ж є припущення, що комплекс незабаром повністю закриють.

Водночас згідно з повідомленнями китайських користувачів інтернету, епідемія в Ухані серйозніша, ніж показано в офіційній статистиці.

Так, 10 травня в мережі з’явилося аматорське відео. На ньому люди в захисних костюмах заносять у вантажівки й машини швидкої допомоги людей в інвалідних візках і на ношах. Загалом близько 20 осіб. Усе відбувається біля готелю, який було переобладнано під карантинний центр. Людина, яка коментує відео, каже, що в цьому місці ліпше носити маски, щоб себе захистити.

Крім того, жителі Уханя опублікували в додатку WeChat повідомлення про те, що 6 травня почався спалах COVID у житловому комплексі в районі Цяокоу. Пізніше їх було видалено.

Варто зазначити, що США та деякі інші країни звинувачують Китай у тому, що він занадто пізно повідомив світові про небезпеку вірусу й надає неточну статистику, занижуючи кількість заражених і померлих.
Коротке посилання на цю сторінку:

У китайському місті Ухань підтвердили п’ять нових випадків зараження COVID-19Мігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміями

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: