29.09.2024
Телеканал NTD

Сирійських біженців у Лівані більше непокоїть не коронавірус, а голод

Сирійських біженців у Лівані більше непокоїть не коронавірус, а голод

У Лівані на тлі карантинних заходів сирійських біженців, які живуть там, більше непокоїть не коронавірус, а..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

У Лівані на тлі карантинних заходів сирійських біженців, які живуть там, більше непокоїть не коронавірус, а недоїдання.

Це табір для мігрантів у долині Бекаа. По його мешканцях карантин ударив особливо сильно.

Юнес Гамдоу, батько 16 дітей, не може знайти хліба для прожитку. Також не вистачає чистої води, у таборі поширюються хвороби, а дотримуватися соціального дистанціювання тут практично неможливо.

[Юнес Гамдоу, біженець із Сирії]:
«З одного боку — коронавірус, з іншого — відсутність роботи. За своє здоров’я кожен відповідає сам — влада не може вберегти кожного. Але голод — це катастрофа. Вони примусили голодувати всіх. Ліванці голодують, сирійці голодують — у цій країні всі голодні».

Через фінансову кризу в Лівані кількість робочих місць зменшується, а ціни почали різко зростати. Водночас країна прийняла близько півтора мільйона біженців із Сирії.

[Міраіль Гірард, представник УВКБ ООН]:
«Дедалі більше людей впадає у відчай. Ми щодня чуємо від біженців прохання про допомогу. Деякі кажуть, що їхні діти страждають від голоду й карантину».

Згідно з опитуванням, яке минулого місяця провело Управління верховного комісара ООН у справах біженців, 70% сирійців на території Лівану недоїдають. Також багато хто не може купити мила й дезінфекційних засобів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сирійських біженців у Лівані більше непокоїть не коронавірус, а голодСрібло в Єгипті — нове золотоПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліСотні людей загинули через розлив річки КонгоУ Польщі арештували ексголову МВС та його колишнього заступника — почалися протести

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: