23.11.2024
Телеканал NTD

По Філіппінах ударив тайфун «Вонфон»

По Філіппінах ударив тайфун «Вонфон»

На Філіппінах евакуйовують десятки тисяч жителів. На схід архіпелагу налетів потужний тайфун «Вонфон» — перший у..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

На Філіппінах евакуйовують десятки тисяч жителів. На схід архіпелагу налетів потужний тайфун «Вонфон» — перший у країні цього року. Йому присвоїли другу категорію.

Тайфун швидко набрав силу, насуваючись із Тихого океану, і перш за все вдарив по муніципалітету Сан-Полікарпо в провінції Східний Самар. Швидкість вітру досягає 155 кілометрів за годину з поривами до 190.

У перекладі з в’єтнамської «Вонфон» це оса.

Тайфун затримається на Філіппінах на кілька днів, зачепивши густонаселені східні провінції. Метеорологи попереджають про небезпеку великих хвиль і можливі повені та зсуви в прибережних і гірських районах.

Столиця Маніла безпосередньо не постраждає, але там очікують сильний вітер. Владі порадили прибрати численні карантинні намети, які встановлено поруч з лікарнями, бо їх може здути.

Загалом через тайфун планують евакуювати 200 тисяч філіппінців. Евакуації проходять на тлі спроб стримати поширення коронавірусу, коли основні заходи — самоізоляція й заборона на масові зібрання. У країні майже 12 тисяч заражених і 790 померлих.

До Філіппін входить понад 7000 островів. Щорічно на них налітає в середньому близько 20 тайфунів.
Коротке посилання на цю сторінку:

По Філіппінах ударив тайфун «Вонфон»У Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загиблі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: