27.03.2024
Телеканал NTD

Пожежа в таборі для біженців у Бангладеш: понад 8000 людей залишилося без даху над головою

Пожежа в таборі для біженців у Бангладеш: понад 8000 людей залишилося без даху над головою

Більш як 8000 мусульман-рохінджа, які жили в таборі для біженців у Бангладеш, знову втратили житло. В..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Більш як 8000 мусульман-рохінджа, які жили в таборі для біженців у Бангладеш, знову втратили житло.

В одному з таборів Кокс-Базара, що на південному сході країни, сталася пожежа. За даними вогнеборців, згоріло більш як тисяча саморобних жител.

[біженець рохінджа]:

«На нас було лише трохи одягу. Ми вхопили дітей і кинулися назовні. Усе інше знищено».

Зі слів очевидців, пожежа почалася о третій годині ночі. Що її спричинило, невідомо.

[біженець рохінджа]:

«Пізно вночі ми почули крик. Я не знаю, що там сталося».

Повідомлень про загиблих поки що немає.

У таборах Кокс-Базара живе більш як мільйон біженців-рохінджа. Більшість із них 2017 року втекли від переслідувань у М’янмі.

Пожежі в цих таборах не рідкість. Так, унаслідок займання в березні 2021 року загинуло 15 біженців та згоріло понад 10 тисяч жител.

Цього разу пожежа в таборі сталася в день, коли в Бангладеш проводили загальні вибори. На них альянс прем’єр-міністра Шейха Хасіни переобрався на четвертий термін поспіль на тлі бойкоту з боку основної опозиційної партії. Водночас напередодні виборів хтось підпалив 14 виборчих дільниць, а також приміський поїзд. Унаслідок пожежі в потязі загинуло четверо людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пожежа в таборі для біженців у Бангладеш: понад 8000 людей залишилося без даху над головоюІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мера

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: