27.03.2024
Телеканал NTD

Подвійний вибух в Ірані під час церемонії: приблизно 100 загиблих, понад 200 поранених

Подвійний вибух в Ірані під час церемонії: приблизно 100 загиблих, понад 200 поранених

Понад 100 осіб загинуло під час вибуху на церемонії біля кладовища в місті Керман, що на..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Понад 100 осіб загинуло під час вибуху на церемонії біля кладовища в місті Керман, що на півдні Ірану. Ще більш як 200 поранено.

Люди прийшли на церемонію, присвячену четвертій річниці загибелі генерала Корпусу вартових ісламської революції Касема Сулеймані. Його було вбито в Багдаді 3 січня 2020 року внаслідок цілеспрямованого авіаудару США.

Як повідомляють, перший вибух пролунав близько третьої години дня в гущі процесії. За 20 хвилин, коли на місце прибули на допомогу, здетонувала друга бомба.

Жодна організація поки що не взяла на себе відповідальності. Влада Ірану назвала інцидент терактом.

За одними даними, вибухи сталися неподалік від могили Сулеймані. Інші медіа пишуть, що вони прогриміли під час проходження процесії вздовж мечеті Сахеб аль-Заман.

[постраждала]:

«Раптом я відчула на спині жар. Коли я спробувала поворухнутись, то не змогла. Я тільки пам’ятаю, що почула звук вибуху».

Президент Ірану Ібрагім Раїсі звинуватив в інциденті Ізраїль, а голова іранського елітного підрозділу «Аль-Кудс» поклав відповідальність на Ізраїль та США.

Водночас Білий дім заявив, що не побачив жодних ознак того, що за вибухами стоять ізраїльські сили.

Цей інцидент уже назвали найсмертоноснішим в історії Ісламської Республіки.

Кілька країн, зокрема Росія і Туреччина, осудили напад, а Генсек ООН закликав притягнути винних до відповідальності.
Коротке посилання на цю сторінку:

Подвійний вибух в Ірані під час церемонії: приблизно 100 загиблих, понад 200 пораненихЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзника«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країни

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: