28.05.2024
Телеканал NTD

Ізраїльський безпілотник ліквідував заступника лідера ХАМАСу в Лівані

Ізраїльський безпілотник ліквідував заступника лідера ХАМАСу в Лівані

Заступник лідера ХАМАСу загинув у вівторок увечері в Бейруті внаслідок удару ізраїльського безпілотника. Салех аль-Арурі був..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Заступник лідера ХАМАСу загинув у вівторок увечері в Бейруті внаслідок удару ізраїльського безпілотника.

Салех аль-Арурі був членом політичного бюро ХАМАСу та співзасновником його бойового крила.

Це перша ліквідація хамасівців за межами палестинських територій після нападу на Ізраїль, яке сталося 7 жовтня. І вона може свідчити про розширення конфлікту між угрупованням та Ізраїлем.

Національне інформаційне агентство Лівану повідомило, що дрон ударив по офісу ХАМАСу. Два джерела в службах безпеки заявили, що внаслідок атаки загинуло кілька людей, зокрема палестинці та ліванці.

Після цього на Західному березі річки Йордан спалахнули протести.

Тимчасовий виконувач обов’язків прем’єр-міністра Лівану Наджиб Мікаті заявив, що це спроба втягнути Ліван у війну. У його офісі повідомили, що він попросив міністра закордонних справ Лівану подати скаргу до Ради Безпеки ООН.

Після жовтневого нападу ХАМАСу «Хезболла» майже щодня перестрілюється з Ізраїлем на південному кордоні Лівану.

Відтоді внаслідок авіаударів та обстрілів з боку Ізраїлю загинуло понад 100 бойовиків «Хезболли» та майже два десятки мирних жителів.

У письмовій заяві «Хезболли» йдеться, що напад «не залишиться без відповіді та покарання».

Водночас єменські хусити заявили, що десять бійців їхнього військово-морського флоту загинули після того, як американські війська атакували три їхні катери в Червоному морі.

Це пов’язане з Іраном угруповання кілька тижнів атакувало кораблі в Червоному морі. Воно називає це відповіддю на війну Ізраїлю в Секторі Гази. Так, військовики США повідомили, що в суботу та неділю хусити нападали на вантажне судно Maersk. За їхніми даними, гелікоптери ВМС США потопили три з чотирьох невеликих човнів, на яких хусити атакували в неділю.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїльський безпілотник ліквідував заступника лідера ХАМАСу в ЛіваніЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівВ Україні новий головнокомандувачВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: