28.02.2024
Телеканал NTD

Вирвало двері запасного виходу: усі Boeing 737 Max 9 перевіряють

Вирвало двері запасного виходу: усі Boeing 737 Max 9 перевіряють

В американському Портленді перевіряють літак Boeing 737 Max 9 авіакомпанії Alaska Airlines. Під час набирання висоти..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

В американському Портленді перевіряють літак Boeing 737 Max 9 авіакомпанії Alaska Airlines. Під час набирання висоти в нього вирвало двері запасного виходу. На щастя, лайнер удалося посадити. Ніхто зі 177 людей на борту не постраждав.

Двері відірвало за 35 хвилин після вильоту. Відбулася розгерметизація салону. Тож пасажири до посадки користувалися кисневими масками. Катастрофічних наслідків удалося уникнути, бо в той час усі пасажири були пристебнуті. До того ж літак піднявся лише на 5000 метрів, після чого почав різко знижуватися.

Якби літак повністю набрав висоту, а це більш як 10 кілометрів, тоді б розгерметизація відбулася набагато різкіше, через що могло б засмоктати уже не пристебнутих людей. Крім того, температура нагорі за бортом зазвичай досягає мінус 57 градусів.

Федеральне авіаційне управління США розпорядилося тимчасово зупинити експлуатацію літаків моделі Boeing 737 Max 9, щоби провести перевірку. Таке ж рішення ухвалили в Європі й Туреччині.

Літак виготовили лише два місяці тому. Тобто причина не в зношеності матеріалу. Ідеться про виробничий брак.

Національна рада з безпеки на транспорті заявила, що двері, які відірвалися, знайшли. Вони впали на заднє подвір’я однієї з осель, над якими пролітав літак. Це дещо занепокоїло мешканців околиць.

[Дебора Ціна, місцева жителька]:

«Сьогодні вранці я слухала новини, і мій район показали в національних новинах. Я вийшла на заднє подвір’я й роззирнулася. У мене на задньому дворі ростуть секвої. Я подивилася на дерева. Це щось велике, завбільшки з холодильник. Якщо це впаде на дерево чи дах, то збитки будуть великими».

Тим часом припинено експлуатацію 171 літака Boeing. У результаті Alaska Airlines у неділю скасувала 170 рейсів, що зачепило майже 25 000 пасажирів. Очікують, що перебої з польотами триватимуть щонайменше до середини тижня. У неділю United Airlines скасувала 230 рейсів, або 8 % запланованих вильотів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вирвало двері запасного виходу: усі Boeing 737 Max 9 перевіряютьЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїСвітові ціни на какао б’ють рекордиПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилування

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: