27.10.2024
Телеканал NTD

Японці, що постраждали від землетрусу, стають у черги за безплатною їжею

Японці, що постраждали від землетрусу, стають у черги за безплатною їжею

Японські рятувальники поспішають знайти тих, хто вижив після руйнівного землетрусу. Але шансів стало в рази менше,..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Японські рятувальники поспішають знайти тих, хто вижив після руйнівного землетрусу. Але шансів стало в рази менше, бо триденний період найбільш імовірного виживання минув.

[Фуміо Кісіда, прем’єр-міністр Японії]:

«Багато хто під руїнами будинків досі чекає на порятунок».

Підтверджено загибель 78 осіб. Рятувальні роботи ускладнює віддаленість найбільш постраждалих районів та пошкоджені дороги. Прем’єр-міністр Японії наказав подвоїти кількість рятувальників. Тепер їх 4600.

Жителі постраждалих районів також повідомляють про нестачу основних речей, зокрема води.

Це префектура Ісікава. Люди прийшли оглянути свої зруйновані будинки. Вони також стають у черги за безплатною їжею, яку роздають волонтери.

[Кіоко Кіноса, жителька префектури Ісікава]:

«Немає водопровідної води, зокрема в туалеті, і ми не можемо помити руки. В евакуаційному центрі є маленькі діти, і я хвилююся, щоб вони не заразилися ковідом чи грипом».

Мінору прийшов забрати з обгорілого дому своє взуття.

[Мінору Хірано, житель префектури Ісікава]:

«Що найбільше непокоїть? Чи зможуть усі ці люди сюди повернутися. Це страшно».

А цей чоловік приїхав з іншої префектури, щоб допомогти батькам дружини.

[Казухіро Сімомура, родич місцевих жителів]:

«Родичі дружини живуть тут самі, їм майже 80 років. У них немає води, тому я насамперед привіз хоча б воду. Воду та продукти. А ще гас та пальники для тепла».

Нагадаємо, землетрус стався опівдні в перший день нового року. Він був силою 7,6 бала. Відтоді зафіксували ще 600 підземних поштовхів, через що є побоювання, що інфраструктура може постраждати ще більше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Японці, що постраждали від землетрусу, стають у черги за безплатною їжеюІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиКанада обмежить час роботи для іноземних студентівАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: