27.10.2024
Телеканал NTD

Відповідальність за вибухи в Ірані взяло на себе угруповання «Ісламська держава»

Відповідальність за вибухи в Ірані взяло на себе угруповання «Ісламська держава»

Відповідальність за два смертоносні вибухи в Ірані взяло на себе терористичне угруповання «Ісламська держава». Унаслідок теракту..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Відповідальність за два смертоносні вибухи в Ірані взяло на себе терористичне угруповання «Ісламська держава». Унаслідок теракту загинуло понад 100 людей. Ще понад 200 було поранено.

У заяві угруповання йдеться, що в середу двоє її членів підірвали пояси смертників у південно-східному місті Керман.

Там сотні людей зібралися, щоб вшанувати пам’ять генерала Касема Сулеймані, якого було вбито 2020 року в Іраку внаслідок удару американського безпілотника.

Раніше Тегеран поклав відповідальність за вибухи на «терористів» і пообіцяв відплату за цю найсмертоноснішу атаку в Ірані з часів революції 1979 року.

[Мохаммад Мохбер, перший віцепрезидент Ірану]:

«Їм буде завдано дуже сильного удару у відповідь».

Такі ж заяви зробив президент Ібрагім Раїсі та другий вищий керівник Ірану аятола Алі Хаменеї.

Рада Безпеки ООН осудила напад, назвавши це «боягузливою терористичною атакою».

Раніше угруповання «Ісламська держава» брало на себе відповідальність за інші теракти в Ірані. Зокрема за напад на святиню у 2022 році, унаслідок якого загинуло 15 людей, а також за подвійні вибухи та низку нападів на парламент Ірану та мавзолей Хомейні у 2017 році.

Влада закликала масово виходити на протести. Водночас у країні почали хоронити загиблих.
Коротке посилання на цю сторінку:

Відповідальність за вибухи в Ірані взяло на себе угруповання «Ісламська держава»Гонконг посилив закон про нацбезпекуАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиКанада обмежить час роботи для іноземних студентівІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної води

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: