27.02.2024
Телеканал NTD

Десятки повітряних зміїв злетіли в небо над індійським Ахмадабадом

Десятки повітряних зміїв злетіли в небо над індійським Ахмадабадом

Небо над індійським Ахмадабадом стало яскравішим. Угору злетіли різнобарвні повітряні змії. Цього року в міжнародному фестивалі..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Небо над індійським Ахмадабадом стало яскравішим. Угору злетіли різнобарвні повітряні змії. Цього року в міжнародному фестивалі бере участь понад 150 осіб із 70 країн.

[Емма, учасниця фестивалю з Данії]:

«Тут завжди весело. Я познайомилася з багатьма учасниками, зокрема з індійцями. Тож тут цікаво. Індійці дуже приязні, і мене тут привітно прийняли. Тут мене завжди приймають із розкритими обіймами».

Змії різні. У когось трохи менші й простіші, а хтось привіз величезні та яскраві кайти. Тематика оформлення також різна.

[Нітеш Латур, учасник фестивалю з Індії]:

«На моєму повітряному змії зображено бога Раму та храм, що будується в Айодг’ї».

До фестивалю повітряних зміїв готуються кілька місяців. Він проходить за кілька днів до Макара-санкранті. Це свято присвячене божеству Сур’ї. В індуїзмі його вважають богом Сонця.

Свято знаменує кінець зими та початок збору врожаю. Перші плоди підносять богу Сонця. Зібравши врожай, починають готувати землю до нових посівів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Десятки повітряних зміїв злетіли в небо над індійським АхмадабадомУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиБалабан — душа музичної культури Азербайджану2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»У швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тиші

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: