27.11.2024
Телеканал NTD

Новий удар по китайській компанії Evergrande: арештовано віцепрезидента автомобільного підрозділу

Новий удар по китайській компанії Evergrande: арештовано віцепрезидента автомобільного підрозділу

Китайська компанія Evergrande New Energy Vehicle Group оголосила, що її віцеголову Лю Юнчжо затримала поліція. Проти..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Китайська компанія Evergrande New Energy Vehicle Group оголосила, що її віцеголову Лю Юнчжо затримала поліція. Проти нього порушено кримінальне провадження. Це спричинило падіння вартості акцій конгломерату, а також стало для нього ще одним ударом.

Підрозділ із виробництва електромобілів — дочірнє підприємство китайського забудовника China Evergrande Group із найбільшим боргом у світі.

Як повідомляють, Лю арештували за підозрою в «незаконних діях». Однак подробиць немає.

Борг Evergrande Group сягає майже 340 мільярдів доларів. Її голова та засновник Хуей Каянь також перебуває під слідством за підозрою у фінансових злочинах.

Акції компанії почали стрімко падати на Гонконзькій фондовій біржі у вересні 2021 року. А вже через кілька місяців Evergrande оголосила дефолт за своїми зобов’язаннями перед глобальними інвесторами й почала процес реструктуризації.

У серпні 2023 року Evergrande подала заяву до нью-йоркського суду про банкрутство та захист від кредиторів у США. А через місяць китайська влада затримала кількох топменеджерів Evergrande Group, а Хуей Каяня помістили під домашній арешт.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий удар по китайській компанії Evergrande: арештовано віцепрезидента автомобільного підрозділуСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїВ Україні новий головнокомандувачПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в Україні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: