27.02.2024
Телеканал NTD

Блакитного тунця продали майже за $800 000 на аукціоні в Японії

Блакитного тунця продали майже за $800 000 на аукціоні в Японії

Десятки власників ресторанів зібралися на традиційний новорічний аукціон блакитного тунця на рибному ринку «Тойосу» в Токіо...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Десятки власників ресторанів зібралися на традиційний новорічний аукціон блакитного тунця на рибному ринку «Тойосу» в Токіо. Цього року він почався хвилиною мовчання. Люди вшанували пам’ять загиблих під час землетрусу, який стався в Японії 1 січня.

Головним лотом став блакитний тунець вагою 238 кілограмів. Виловили його у водах префектури Аоморі. М’ясо риби з тих місць уважають дуже якісним.

Для рестораторів цей аукціон дуже важливий. Хто купить найдорожчого тунця, того чекає вдалий рік. Японці зазвичай вишиковуються в черги, щоб скуштувати страви з риби, купленої за нечувані гроші.

Цього разу щасливчиком став шеф-кухар ресторану суші Акіфумі Сакагамі. Він віддав за перлину торгів 790 тисяч доларів. Тобто кожен кілограм тунця коштував йому приблизно 3300 доларів.

Як порівняти з минулим роком, ціна зросла. Тоді на аукціоні тунця вагою 212 кілограмів продали за 270 тисяч. Один кілограм коштував 1280 доларів.

Під час пандемії вартість «новорічного» тунця падала. Тепер ціни поступово повертаються до колишнього рівня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Блакитного тунця продали майже за $800 000 на аукціоні в ЯпоніїФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКООстанню картину Караваджо показали в ЛондоніБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: