27.12.2024
Телеканал NTD

З контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріал

З контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріал

Будматеріали з пластикових відходів. В Австралії почалася нова програма, у межах якої переробляють контейнери для контактних..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Будматеріали з пластикових відходів. В Австралії почалася нова програма, у межах якої переробляють контейнери для контактних лінз. Щороку на самому лише цьому континенті їх викидають до пів мільярда. Потім вони здебільшого опиняються на звалищах.

Тепер же з них роблять усілякі матеріали для будівництва.

[Віто Боррелло, представник аптечної мережі]:

«Гарна новина в тому, що вони йдуть не на звалище, а в інше місце, де переробляються на пластик та алюміній».

Шестимісячну пілотну програму розпочали в Аделаїді. Контейнери для лінз збирають і переробляють на компоненти для таких матеріалів, як сталь.

[Крісті Тон, жителька Австралії]:

«Я думаю, що люди зараз набагато більше знають про одноразовий пластик, тому, вірогідно, будуть раді спробувати захистити довкілля».

В Австралії докладають багато зусиль для перероблення пластику. Проте медичні вироби рідше йдуть на утилізацію, бо це стосується питань захисту здоров’я та безпеки людей.

Утім, у цій галузі теж є прориви. Водночас дедалі більше споживачів самі починають замислюватися, як зменшити обсяг відходів.

[Віна Сахаджвалла, експерт із перероблення]:

«Це має бути безпрограшний результат, коли всі учасники цього ланцюжка постачань хочуть співпрацювати й поліпшити ситуацію».

[Віто Боррелло, представник аптечної мережі]:

«Це серйозна проблема, й одна організація навряд чи зможе з нею впоратися сама».

Якщо програма буде успішною, то впродовж пів року на звалища Австралії не потрапить коло 200 тисяч контейнерів для контактних лінз.
Коротке посилання на цю сторінку:

З контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріалЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Як пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці Мексики

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: