27.02.2024
Телеканал NTD

Руйнування та цунамі: в Японії після землетрусу розбирають завали й чекають нового

Руйнування та цунамі: в Японії після землетрусу розбирають завали й чекають нового

Перекинуті будинки та пошкоджені дороги. Такі руйнування можна побачити в Канадзаві — найбільшому місті префектури Ісікава..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Перекинуті будинки та пошкоджені дороги. Такі руйнування можна побачити в Канадзаві — найбільшому місті префектури Ісікава в Японії — після сильного землетрусу. Лихо сталося в центральній частині країни в перший день нового року. Повідомляють про загибель понад 20 людей.

Уранці у вівторок працівники розчищали дороги від каміння та землі. Тут зійшов зсув.

А в місті Вадзіма префектури Ісікава понад 100 житлових будинків та інших будівель згоріло внаслідок пожежі, яка спалахнула через землетрус.

Вогонь здебільшого вдалося локалізувати, але у вівторок зранку в кількох районах ще можна було побачити полум’я та дим.

Тим часом пожежники рятують місцевих жителів, які, ймовірно, опинилися в пастці під семиповерховою будівлею, що обвалилася.

Сила підземних поштовхів становила 7,6 бала. Землетрус стався в середині дня в понеділок. Жителі деяких прибережних районів поспішили на височини, бо західне узбережжя Японії накрили хвилі цунамі заввишки близько метра.

Тисячі військовиків, пожежників та поліціянтів з усієї країни відправлено до найбільш постраждалого району на півострові Ното, що в префектурі Ісікава. Але рятувальним роботам заважають дуже пошкоджені та заблоковані дороги.

Влада каже, що наразі повністю оцінити збитки неможливо. Тисячі людей залишаються без світла.

Водночас метеорологи кажуть, що жителі японського регіону, який постраждав від землетрусу, мають бути готовими до подальших сильних підземних поштовхів.

Є імовірність, що наступного тижня станеться ще один землетрус такої ж сили. Поки що в регіоні зафіксували приблизно 150 афтершоків.
Коротке посилання на цю сторінку:

Руйнування та цунамі: в Японії після землетрусу розбирають завали й чекають новогоГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроГонконг посилив закон про нацбезпеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: