27.11.2024
Телеканал NTD

Аргентинці протестують проти економічних реформ Хав’єра Мілея

Аргентинці протестують проти економічних реформ Хав'єра Мілея

У Буенос-Айресі тисячі аргентинців вийшли з протестом проти реформ нового президента Хав'єра Мілея. Його адміністрація подала..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У Буенос-Айресі тисячі аргентинців вийшли з протестом проти реформ нового президента Хав’єра Мілея. Його адміністрація подала до Конгресу пакет заходів, який має відновити економіку країни. Реформи скасують чи змінять понад 300 законів, за допомогою яких держава десятиліттями активно втручалася в економічну діяльність.

[Мануель Адорні, прессекретар президента]:

«Ви побачите, коли прочитаєте цей (документ), що заходи містять глибокі, необхідні й термінові реформи в податковій, трудовій та кримінальній сферах, а також в енергетиці та виборчих законах».

Протести проти реформ Мілея організували аргентинські профспілки із соціалістичними та пероністськими поглядами. Загальна конфедерація праці вже звернулася до суду зі скаргою на реформи.

Президент планує обмежити владу профспілок і зробити звільнення працівників менш обтяжливим для власників компаній. Він також хоче обмежити можливість влаштовувати протести працівникам таких важливих галузей, як медицина, громадський транспорт та освіта. Людям уже заборонили перекривати рух на дорогах, а також брати на демонстрації дітей та підлітків.

[Едуардо Беллібоні, лідер лівих]:

«В Аргентині порушують основні права працівників. Наша зарплата під загрозою. Людям забороняють протестувати проти жорстоких змін, які зачеплять бідних. Працівники страждають, бо уряд знижує заробітну плату, що відповідає інтересам власників великого бізнесу».

Мілей також планує не продовжувати 7000 контрактів із держслужбовцями, щоб заощадити державні гроші. До того ж із січня в країні зменшать щедрі державні субсидії на пальне та транспорт.

Якщо Конгрес не підтримає реформ, президент може провести референдум.

Протести в Буенос-Айресі здебільшого пройшли мирно. Лише кілька груп радикально налаштованих людей вступили в сутички з поліцією. Правоохоронці затримали щонайменше шість осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Аргентинці протестують проти економічних реформ Хав’єра МілеяНа Кубі закінчується паливо?В Україні новий головнокомандувачУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Збиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: