28.07.2024
Телеканал NTD

Ще один американський штат дискваліфікував Дональда Трампа

Ще один американський штат дискваліфікував Дональда Трампа

Американський штат Мен дискваліфікував Дональда Трампа. Тепер у ньому офіційно заборонено вносити ім'я Трампа до виборчих..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Американський штат Мен дискваліфікував Дональда Трампа. Тепер у ньому офіційно заборонено вносити ім’я Трампа до виборчих бюлетенів на президентських виборах 2024 року. Це другий штат США, який заборонив 45-му президентові балотуватися.

Держсекретар штату Мен демократка Шенна Беллоуз обґрунтувала своє рішення 14-ю поправкою до конституції, яка забороняє балотуватися учасникам заколоту. Вона, як і багато демократів, уважає, що Дональд Трамп добивався скасування результатів виборів 2020 року, а також підбурював своїх прихильників штурмувати Капітолій у січні 2021-го.

Передвиборчий штаб Трампа заявив, що швидко подасть апеляцію проти рішення, назвавши його «жахливим», а також «спробою вкрасти вибори й позбавити американців їхніх виборчих прав».

Раніше противники Трампа намагалися заборонити йому балотуватися в кількох інших штатах. Суди в Мічигані та Міннесоті позови відхилили. Верховний суд Колорадо рішення підтвердив.

Республіканська партія штату вже подала апеляцію до Верховного суду США з вимогою скасувати заборону.

Водночас експерти зазначають, що демократам буде нелегко обстояти рішення судів у своїх штатах, оскільки у Верховному суді США зараз працюють переважно судді консервативних поглядів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ще один американський штат дискваліфікував Дональда ТрампаТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної води

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: