27.08.2024
Телеканал NTD

Ізраїль закликав Ліван зупинити атаки «Хезболли»

Ізраїль закликав Ліван зупинити атаки «Хезболли»

Міністр із надзвичайних ситуацій Ізраїлю Бені Ганц попередив Ліван, щоб той зупинив атаки «Хезболли» на північ..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Міністр із надзвичайних ситуацій Ізраїлю Бені Ганц попередив Ліван, щоб той зупинив атаки «Хезболли» на північ Ізраїлю.

Згідно із заявою ізраїльського уряду, угруповання має відступити від кордону відповідно до резолюції 1701 Ради Безпеки ООН від 2006 року.

[Бені Ганц, міністр з питань надзвичайних ситуацій Ізраїлю]:

«Термін для дипломатичного вирішення закінчується. Якщо світ і уряд Лівану не вживуть заходів, щоб не дати обстрілювати жителів північних територій Ізраїлю та щоб відвести “Хезболлу” від кордону, це зробить ЦАГАЛ».

Раніше Ізраїль заявив, що його літаки завдали ударів по військових позиціях «Хезболли» та інших об’єктах у Лівані.

Водночас угруповання, яке виступає на боці ХАМАСу, у середу випустило по Ізраїлю найбільшу одноденну кількість ракет і бойових дронів, відколи почалася нинішня серія щоденних сутичок.

Ізраїль цього тижня активізував бойові дії в Секторі Гази, особливо в центральному районі на південь від водного шляху, який ділить вузьку прибережну смугу навпіл. Ізраїльська армія попередила мирних жителів, щоб ті покинули цей район. Проте багато хто каже, що йти більше нікуди.

Сотні тисяч палестинців опинилися в скрутному становищі після початку ракетного обстрілу та наземної операції Ізраїлю. В анклаві бракує пального, їжі та ліків. Тисячі людей живуть на вулиці.

Ізраїль звинувачує ХАМАС у тому, що через нього палестинці не отримують гуманітарної допомоги.

[Ейлон Леві, представник уряду Ізраїлю]:

«На жаль, нинішній механізм допомоги ООН у Секторі Гази виявився вкрай недієздатним, бо він працює через Близькосхідне агентство ООН для допомоги палестинським біженцям. Допомога просто не доходить до людей, які її потребують, оскільки її захоплює ХАМАС, а агенство це приховує».

Згідно із заявою міністерства охорони здоров’я Сектора Гази, унаслідок авіаудару Ізраїлю в середу біля лікарні Аль-Амаль у Хан-Юнісі, що на півдні анклаву, загинуло 20 палестинців.

Ізраїль заявляє, що вестиме операцію доти, доки не знищить ХАМАС.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль закликав Ліван зупинити атаки «Хезболли»Сотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівля

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: