05.01.2024
Телеканал NTD

Нетаньягу обіцяє вести бойові дії до кінця

Нетаньягу обіцяє вести бойові дії до кінця

Ізраїльська армія опублікувала кілька відеороликів, у яких стверджується, що військовики знайшли автомобіль одного із заручників, яких..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Ізраїльська армія опублікувала кілька відеороликів, у яких стверджується, що військовики знайшли автомобіль одного із заручників, яких 7 жовтня захопили хамасівці під час нападу.

Білу «тойоту короллу» виявили біля індонезійської лікарні в Секторі Гази поруч із вантажівкою, яку, як стверджують, бойовики ХАМАСу використовували під час нападу.

Також повідомляють, що в індонезійській лікарні теж була інфраструктура ХАМАСу.

Водночас унаслідок авіаудару Ізраїлю по передмісті сирійської столиці Дамаск загинув старший радник Корпусу вартових ісламської революції. Про це повідомили три джерела в службах безпеки та іранські державні медіа.

Саєд Разі Мусаві був соратником Касема Сулеймані — командира елітного підрозділу «Аль-Кудс», якого було вбито в результаті атаки американського безпілотника в Іраку у 2020 році.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу пообіцяв боротися з бойовиками ХАМАСу до переможного кінця. Його заява пролунала після повідомлень про те, що лідери ХАМАСу відхилили пропозицію Єгипту відмовитися від влади в анклаві в обмін на постійне припинення вогню.

Водночас міністерство охорони здоров’я Сектору Гази заявило, що кількість загиблих у регіоні перевищила 20 000 осіб. Уважають, що ще тисячі можуть лежати під завалами.

Останні 48 годин були особливо смертоносними. Щонайменше 70 людей загинуло в таборі біженців унаслідок авіаудару.

Ізраїльська армія каже, що прагне звести до мінімуму шкоду мирному населенню, а також що ХАМАС діє в густонаселених районах і використовує мирних жителів як живий щит.

Єгипет і Катар зараз намагаються досягти хоча б тимчасового перемир’я, яке могло б забезпечити повернення заручників та постачання гуманітарної допомоги.

Водночас єгипетські джерела повідомили, що ХАМАС відмовився йти на будь-які поступки. Тепер він обіцяє звільнити заручників лише в обмін на припинення бойових дій.

Ізраїль заявляє, що розгляне можливість тимчасової паузи. Сім’ї заручників намагаються чинити тиск на Нетаньягу, вимагаючи визволити їхніх родичів за будь-яку ціну.

Як припускають, у руках ХАМАСу лишається коло 100 ізраїльтян.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нетаньягу обіцяє вести бойові дії до кінцяНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомСвітові ціни на какао б’ють рекордиФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООН

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: