05.01.2024
Телеканал NTD

Щонайменше 140 людей загинуло внаслідок нападів на фермерів у Нігерії

Щонайменше 140 людей загинуло внаслідок нападів на фермерів у Нігерії

Щонайменше 140 людей загинуло під час збройних нападів на села в нігерійському штаті Плато. Атаки тривали..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Щонайменше 140 людей загинуло під час збройних нападів на села в нігерійському штаті Плато. Атаки тривали два дні. Мішенню стали 17 сіл. Нападники підпалювали будинки, автомобілі та мотоцикли. Імовірно, фермерів атакували скотарі народності фульбе, які ведуть напівкочовий спосіб життя.

[медсестра]:

«Цю дитину приніс її батько. Він пояснив нам, що на їхнє село напали. Це село Чара у Боккосі».

За словами очевидців, нападники використовували вогнепальну зброю та мачете. Крістіан вижив дивом.

[Крістіан Емманюель, постраждалий]:

«Я втікав від них, але мене наздогнали й поранили. Я впав і почав просити змилуватися, але вони сказали, що не пожаліють. Тоді я почав благати, але вони знову в мене вистрілили. Я прикинувся мертвим, а вони забрали мою зброю і пішли».

Деякі жителі постраждалих сіл сказали, що служби безпеки відреагували лише через 12 годин. Офіційно підтвердити цю інформацію не вдалося, але про повільну реакцію на такі події повідомляли й раніше.

Президент Нігерії назвав збройний напад примітивним та жорстоким. Він доручив поліції знайти винних. Однак після таких атак рідко когось арештовують.

Зіткнення між скотарями-мусульманами та фермерами-християнами тривають десятиліттями. Це не етнічний і не релігійний конфлікт. Причиною стала нестача родючих земель. Через опустелювання на півночі Нігерії племена скотарів переміщуються до північно-західних і центральних районів країни й намагаються відбити землі у фермерів. Унаслідок зіткнень щороку гинуть сотні людей.

Напад у штаті Плато став найсмертоноснішим із 2018 року, коли в Центральній Нігерії загинуло 200 людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Щонайменше 140 людей загинуло внаслідок нападів на фермерів у НігеріїНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиНа Кубі закінчується паливо?Єгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором Гази25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїВелика Британія наклала санкції на китайських хакерів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: