05.04.2024
Телеканал NTD

Ізраїль показав кадри зі знищенням підземної штаб-квартири ХАМАСу

Ізраїль показав кадри зі знищенням підземної штаб-квартири ХАМАСу

Ізраїльська армія опублікувала кадри зі знищенням північної підпільної штаб-квартири ХАМАСу в Секторі Гази. На відео показана..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Ізраїльська армія опублікувала кадри зі знищенням північної підпільної штаб-квартири ХАМАСу в Секторі Гази.

На відео показана ділянка тунелю, облицьована білою плиткою, а також ванна кімната аналогічного дизайну з простим душем, туалетом та раковиною. На кадрах також робоча кімната зі столом та лавкою. В одному тунелі був кулер із питною водою та купи набоїв.

Також армійці повідомили, що на півночі Сектора Гази в мережі підземних тунелів виявили тіла п’ятьох ізраїльських заручників, убитих хамасівцями.

Раніше в Тель-Авіві пройшли дві одночасні акції протесту. На одній родичі та близькі ізраїльських заручників закликали уряд Біньяміна Нетаньягу домовитися з бойовиками про обмін. Інша вийшла з антиурядовими гаслами.

[протестувальник]:

«Ми прийшли просто, щоб підтримати всі сім’ї, усіх викрадених чоловіків, жінок та дітей. І ми сподіваємося, що допоможемо натиснути на уряд Ізраїлю, щоби повернути викрадених».

Водночас у Секторі Гази тривають ракетні обстріли. Місцеві органи охорони здоров’я заявляють, що за останні дні загинули десятки людей.

Минулого тижня Рада Безпеки ООН схвалила пропозицію збільшити гуманітарну допомогу Сектору Гази. Але з цієї пропозиції було виключено заклик до «негайного та стійкого припинення бойових дій», бо США пригрозили накласти вето на цю пропозицію.

Натомість документ закликає вжити заходів для «створення умов для стійкого припинення бойових дій».

[Антоніу Гутерреш, Генеральний секретар ООН]:

«Гуманітарне припинення вогню — єдиний спосіб почати допомагати людям у Секторі Гази й покласти край цьому жахіттю».

Це місто Дейр-ель-Балах, що в центрі Сектора Гази. Тут школа перетворилася на польовий шпиталь.

[Башир аль-Хурані, хірург]:

«Ми не маємо медичного приладдя, ліжок для пацієнтів, інструментів для стерилізації. Ми потерпаємо від (нестачі) медичного персоналу, медикаментів та ліків».

Вантажівки з гумдопомогою вишикувалися в чергу на контрольно-пропускному пункті «Керем-Шалом», що між Єгиптом та Сектором Гази. Ізраїль заявив, що з початку війни до анклаву проїхало понад 5400 машин із гуманітарною допомогою.

Водночас міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант каже, що воєнна операція в північній частині Сектора Гази поступово досягає своєї мети.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль показав кадри зі знищенням підземної штаб-квартири ХАМАСуВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиПоліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»Марш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: