05.05.2024
Телеканал NTD

США та Венесуела обмінялися в’язнями

США та Венесуела обмінялися в'язнями

США передали Венесуелі дипломата Алекса Сааба — соратника президента Ніколаса Мадуро. У відповідь Каракас відправив додому..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

США передали Венесуелі дипломата Алекса Сааба — соратника президента Ніколаса Мадуро. У відповідь Каракас відправив додому десятьох американців, яких було ув’язнено в латиноамериканській країні. Серед них — утікач на прізвисько Гладкий Леонард.

Обмін відбувся на тлі потепління відносин між США та Венесуелою. Як повідомляють, президент Джо Байден заявив, що йому довелося ухвалити непросте рішення. Він звільнив Сааба, якого в Америці звинуватили у відмиванні сотень мільйонів доларів на користь Каракаса.

В обмін до Вашингтона поїхав оборонний підрядник із Малайзії Леонард Френсіс Гленн, на прізвисько Гладкий Леонард. Він фігурує в одному з найбільших корупційних скандалів у військово-морському флоті США.

У межах угоди влада Венесуели також звільнила з-під варти 20 політв’язнів, а ще пообіцяла провести чесні вибори.

Домовитися про обмін вдалося за посередництва Катару.

У жовтні США погодилися послабити нафтові та газові санкції щодо Венесуели. Натомість Венесуела обіцяла зняти заборону балотуватися в президенти лідеру опозиції Марії Коріні Мачадо. Однак цього поки що так і не сталося.

Вибори у Венесуелі заплановані на 2024 рік.
Коротке посилання на цю сторінку:

США та Венесуела обмінялися в’язнямиНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуНа Кубі закінчується паливо?Нетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилування

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: