05.11.2024
Телеканал NTD

Повені, землетруси та урагани: найстрашніші катаклізми 2023 року

Повені, землетруси та урагани: найстрашніші катаклізми 2023 року

Від ураганів та землетрусів до повеней та пожеж: у 2023 році сталося безліч смертоносних катаклізмів. У..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Від ураганів та землетрусів до повеней та пожеж: у 2023 році сталося безліч смертоносних катаклізмів.

У лютому з інтервалом дев’ять годин на південному сході Туреччини сталися два землетруси силою 7,8 та 7,5 бала. У Туреччині загинуло більш як 50 500 осіб, а в Сирії — понад 8400. Десятки тисяч постраждали.

У березні шторм «Фредді» вбив понад 100 людей в Африці, а Туреччину після землетрусу залили повені. Також 12-та атмосферна річка затопила Каліфорнію. Крім того, щонайменше 32 людини загинуло внаслідок десятків торнадо, які промчали одинадцятьма штатами США.

На Камчатці стався землетрус магнітудою 6,9. Пізніше там почалося виверження вулкана Шивелуч.

У квітні в Індії лавина накрила приблизно 30 туристів. А в травні в Канаді понад 30 тисяч осіб евакуювалося через лісові пожежі. Дим від них досяг США.

У ДР Конго сталася велика повінь. Кількість загиблих перевищила 400 людей. У червні на Гаваях знову почав вивергатися вулкан Кілауеа. А в липні прокинувся Убінас — найактивніший вулкан Перу. Він двічі викинув попіл на висоту п’ять із половиною кілометрів.

Європа влітку боролася з вогняною та водною стихією. Пожежі охопили регіони Італії, Іспанії, Португалії, Албанії, Туреччини та Греції. Водночас Словенію, Австрію, Болгарію та Туреччину накрили руйнівні зливи, які приніс шторм «Даніель».

У серпні низка смертоносних пожеж охопила Гаваї, переважно острів Мауї. В результаті в місті Лагайна загинуло 145 людей.

У Марокко ж стався землетрус магнітудою 6,8. Загинуло близько 3000 людей. Цього ж місяця на сході Лівії сталася руйнівна повінь. Вода прорвала греблі біля міста Дерна й забрала життя коло 2000 осіб.

Понад 2400 людей загинуло в жовтні внаслідок землетрусу в Афганістані. Крім того, один із найпотужніших ураганів в історії Мексики залишив у руїнах знаменитий курорт Акапулько.

У грудні на північному заході Китаю стався землетрус магнітудою 6,2. Загинуло більш як 150 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Повені, землетруси та урагани: найстрашніші катаклізми 2023 рокуІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Сотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліЗнов маски: у Мілані нічим дихатиІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняАфіни накрила пилова буря із СахариВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компоненти

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: