16.05.2024
Телеканал NTD

В Індонезії знову вивергається смертоносний вулкан Марапі

В Індонезії знову вивергається смертоносний вулкан Марапі

В Індонезії знову вивергається вулкан Марапі. У середу він викинув попіл на висоту 500–600 метрів. Марапі..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

В Індонезії знову вивергається вулкан Марапі. У середу він викинув попіл на висоту 500–600 метрів.

Марапі — один із найактивніших вулканів на острові Суматра. Нагадаємо, близько півтора тижня тому його виверження спричинило смерть 23 людей. Здебільшого це були альпіністи, які на момент виверження перебували на горі. Ще коло 50 осіб удалося евакуювати. Багато хто дістав серйозні опіки.

Того разу вулкан викинув стовп попелу заввишки приблизно три тисячі метрів. Нині, за словами голови вулканічного агентства Індонезії, виверження менш серйозне.

Марапі небезпечний тим, що його виверження передбачити важко. Зароджуються вони неглибоко, тому підземних поштовхів немає.

На схилах гори розташовані два села, в яких живе близько півтори тисячі осіб. Як бачимо на цих кадрах, вони й далі ведуть буденне життя.

Попереднього разу Марапі вивергався на початку року. Тоді стовпи були заввишки до кілометра. Ніхто не загинув.

Найбільше життів вулкан забрав під час виверження 44 роки тому. Тоді загинуло 60 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Індонезії знову вивергається смертоносний вулкан МарапіПерспективи договору Ізраїлю з ХАМАСом дедалі примарнішіВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіГонконг посилив закон про нацбезпекуВеликі повені на півночі Іраку: є загибліЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: