09.03.2024
Телеканал NTD

15 людей загинуло внаслідок найсмертоноснішої стрілянини в історії Чехії

15 людей загинуло внаслідок найсмертоноснішої стрілянини в історії Чехії

У Чехії оголошено дводенну жалобу за загиблими внаслідок масової стрілянини в Карловому університеті. 24-річний студент відкрив..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

У Чехії оголошено дводенну жалобу за загиблими внаслідок масової стрілянини в Карловому університеті.

24-річний студент відкрив вогонь на філософському факультеті, що на площі Яна Палаха в Празі. У результаті загинуло 14 людей, 25 дістало поранення. Дев’ять із них — у важкому стані.

Сам нападник теж мертвий. Як повідомляють, він нібито наклав на себе руки. Але, за деякими даними, його застрелила поліція.

Соцмережі заполонили кадри, на яких студенти ховаються на карнизі будівлі на висоті кількох поверхів. Місцеві жителі кажуть, що приголомшені подією, і що Прагу завжди вважали тихим та безпечним містом.

Як пишуть місцеві медіа, убивця навчався на філософському факультеті й жив приблизно за 20 кілометрів від Праги. Раніше в день трагедії в селі стрільця знайшли мертвим його батька. Водночас поліцію попередили, що син планує вчинити самогубство.

Того дня він мав відвідати лекцію в іншій університетській будівлі, яка розташована поряд зі Староміською площею — центральною в місті. Поліція вирушила туди, щоби його знайти. Але він приїхав на свій факультет.

Точної інформації про його мотиви немає. Поліція стверджує, що напад не пов’язаний із терактом. Можливо, студента надихнули такі розстріли в інших країнах. Повідомляють, що він писав у соцмережах про стрілянину, яку зчинила в російському місті Брянськ 14-річна учениця.

Також пишуть, що студент отримав офіційний дозвіл на володіння зброєю, і що він накопичив «цілий арсенал».

Це найсмертоносніша стрілянина в Чехії за всю її 30-річну сучасну історію.

Попереднього разу подібне в країні трапилося 2019 року. Тоді в лікарні чоловік застрелив шістьох осіб, а потім наклав на себе руки.
Коротке посилання на цю сторінку:

15 людей загинуло внаслідок найсмертоноснішої стрілянини в історії ЧехіїЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °C

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: