16.10.2024
Телеканал NTD

Утрати на полі бою та міжнародний тиск: операція в Секторі Гази постала перед труднощами

Утрати на полі бою та міжнародний тиск: операція в Секторі Гази постала перед труднощами

Ці кадри, надані ізраїльською армією, показують запеклі наземні бої з хамасівцями в зруйнованому районі Шеджая в..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Ці кадри, надані ізраїльською армією, показують запеклі наземні бої з хамасівцями в зруйнованому районі Шеджая в Секторі Гази.

Попри перевагу Ізраїлю в повітрі та на землі, бойовики чинять запеклий опір.

За даними ЦАГАЛу, у середу десять ізраїльських військовиків загинули, потрапивши в засідку. Вони йшли на допомогу ще одній групі солдатів, які були під обстрілом.

Для Ізраїлю це стало найбільшою втратою за день, відколи 31 жовтня було вбито 15 солдатів.

Серед руїн на півночі Сектора Гази бойові дії лише посилюються. Міністр оборони країни каже, що для перемоги над ХАМАСом потрібно кілька місяців.

[Йоав Галант, міністр оборони Ізраїлю]:

«ХАМАС — це терористична організація, яка десятиліттями нарощувала сили для боротьби з Ізраїлем. Вони побудували інфраструктуру під землею та над землею. І знищити їх нелегко. На це знадобиться багато часу».

Свою заяву міністр зробив під час зустрічі з радником Білого дому з національної безпеки Джейком Салліваном. Той прибув до Ізраїлю, щоб зустрітися з Біньяміном Нетаньягу й переконати його припинити бомбардування Гази, які Джо Байден назвав «невибірковими».

За даними міністерства охорони здоров’я Сектора Гази, яке контролює ХАМАС, унаслідок воєнної операції Ізраїлю загинуло понад 18 000 палестинців, зокрема тисячі дітей.

Кількість загиблих викликала міжнародний резонанс. Генеральна Асамблея ООН цього тижня ухвалила резолюцію, яка закликає до негайного припинення вогню.

А Ізраїль каже, що, якщо буде потрібно, вестиме війну проти ХАМАСу й без міжнародної підтримки.

Водночас жителі Гази, які залишили свій дім, скупчуються в південній частині анклаву, посилюючи тиск на інфраструктуру й потерпаючи від нестачі їжі, пального та ліків. Також усюди панує антисанітарія.
Коротке посилання на цю сторінку:

Утрати на полі бою та міжнародний тиск: операція в Секторі Гази постала перед труднощамиФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуВеликі повені на півночі Іраку: є загиблі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: