16.09.2024
Телеканал NTD

ХАМАС показав відео з трьома ізраїльськими заручниками похилого віку

ХАМАС показав відео з трьома ізраїльськими заручниками похилого віку

Збройне крило ХАМАСу розмістило у своєму акаунті хвилинне відео, у якому троє ізраїльських заручників просять їх..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Збройне крило ХАМАСу розмістило у своєму акаунті хвилинне відео, у якому троє ізраїльських заручників просять їх звільнити.

Один чоловік, який назвався 79-річним Хаїмом Пері, розповів, що його утримують разом з іншими заручниками з хронічними захворюваннями, і що всі вони живуть у дуже важких умовах. Він додав, що не хоче стати жертвою авіаударів ЦАГАЛу й що їх треба звільнити без будь-яких умов.

Родичка одного із заручників, який потрапив на відео, перебуває в Тель-Авіві в наметовому містечку біля міністерства оборони Ізраїлю. Вона разом з іншими вимагає визволити решту ізраїльтян.

Як повідомляють, голова ЦРУ Білл Бернс зустрівся у Варшаві з прем’єр-міністром Катару та головою ізраїльської розвідувальної агенції «Моссад», щоб обговорити потенційну угоду щодо звільнення ізраїльських заручників.

Утім, ХАМАС заявляє, що хоча він і відкритий до ініціатив Катару та Єгипту щодо обміну заручниками, але не обговорюватиме переговори, доки Ізраїль не припинить бої в Секторі Гази.

Водночас ізраїльська армія повідомила, що завдала ударів по цілях у Сирії після того, як із цієї країни по Ізраїлю випустили кілька ракет.

Загалом північний фронт Ізраїлю, схоже, загострюється. Раніше в понеділок ізраїльські винищувачі завдали ударів по об’єктах «Хезболли» в Лівані.

При цьому ракета, випущена з Лівану, упала в ізраїльському місті Кір’ят-Шмона, завдавши матеріальних збитків. Обійшлося без жертв.

Також бойовики угруповання, яке підтримує Іран, майже щодня ведуть перестрілки вздовж кордону з Ізраїлем.

А напади єменського угруповання хуситів на судна в Червоному морі змушують перевізників змінювати маршрути, щоби обходити Суецький канал.

Останні напади стались у понеділок, коли хусити заявили, що запустили дрони по двох вантажних кораблях у цьому районі. Ці бойовики пов’язані з Іраном. Вони кажуть, що їхні напади — це відповідь на воєнну операцію Ізраїлю.

Тепер США та їхні союзники планують створити багатонаціональну групу для патрулювання південної частини Червоного моря та Аденської затоки.
Коротке посилання на цю сторінку:

ХАМАС показав відео з трьома ізраїльськими заручниками похилого вікуВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріЕкстремальна спека оголила руїни стародавнього містаПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадках

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: