17.12.2024
Телеканал NTD

Ізраїль посилив бомбардування після провалу переговорів

Ізраїль посилив бомбардування після провалу переговорів

Ізраїль посилив бомбардування Гази в неділю та в ніч проти понеділка. Про це заявила палестинська сторона,..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Ізраїль посилив бомбардування Гази в неділю та в ніч проти понеділка. Про це заявила палестинська сторона, додавши, що десятки людей було вбито.

Раніше прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу сказав, що єдиний спосіб досягти звільнення заручників — інтенсивний воєнний тиск на ХАМАС.

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:

«Ми виконуємо волю полеглих. Ми боротимемося до кінця й досягнемо всіх наших цілей: знищимо ХАМАС, звільнимо всіх наших заручників та досягнемо гарантії, що Газа не стане знову центром терору».

У п’ятницю відбулися переговори між головою розвідки Ізраїлю та прем’єр-міністром Катару — країни, яка раніше була посередником у звільненні заручників, тижневому припиненні вогню та звільненні палестинських в’язнів.

Однак переговори, схоже, закінчилися нічим. Так, бойовики ХАМАСу заявляють, що більше не обговорюватимуть питання про звільнення заручників, захоплених 7 жовтня під час нападу на південь Ізраїлю.

У Газі, окрім обстрілів, точаться інтенсивні бої. Зв’язок не працює вже кілька днів, що ускладнює доступ до поранених. Найбільша лікарня Аль-Шифа переповнена.

Водночас плакати з написами «SOS» та «Допоможіть» виявили на стінах будівлі в Секторі Гази, де ховалися троє ізраїльських заручників. Їх помилково вбили ізраїльські армійці.

Ізраїльські сили також заявили, що виявили найбільший бетонний тунель ХАМАСу на кордоні Гази та Ізраїлю. Він був призначений для перевезення автомобілів із бойовиками.

Чотирикілометровий тунель тягнеться від центру управління угруповання до контрольно-пропускного пункту «Ерез» на ізраїльському кордоні.

Руйнування сотень кілометрів підземних ходів та бункерів — одна з основних цілей ізраїльського наступу.

Водночас у Тель-Авіві розчаровані родини заручників поставили намети біля міністерства оборони Ізраїлю. Вони обіцяють бути там доти, доки уряд не укладе угоду з ХАМАСом.

Під час раптового нападу 7 жовтня ХАМАС убив 1200 ізраїльтян і 240 взяв у заручники.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль посилив бомбардування після провалу переговорівХаос в аеропортах: у Великій Британії стався масовий збій у системі реєстрації пасажирівІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиВеликі повені на півночі Іраку: є загибліЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському морі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: