03.12.2024
Телеканал NTD

Кількість жертв унаслідок землетрусу в Китаї зросла до 127

Кількість жертв унаслідок землетрусу в Китаї зросла до 127

Щонайменше 127 людей загинуло внаслідок землетрусу магнітудою 6,2 у гірському районі на північному заході Китаю. Такі..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Щонайменше 127 людей загинуло внаслідок землетрусу магнітудою 6,2 у гірському районі на північному заході Китаю. Такі дані наводять державні медіа країни.

Підземні поштовхи зафіксували незадовго до півночі в понеділок. Епіцентр був у повіті Цзішишань провінції Ганьсу, приблизно за п’ять кілометрів від кордону із сусідньою провінцією Цінхай.

Як повідомляє місцева влада внаслідок стихійного лиха 127 людей загинуло та понад 734 постраждало у провінціях Ганьсу та Цінхай.

Але реальна кількість загиблих може бути більшою. Її важко визначити, враховуючи, що раніше влада Китаю не раз занижувала дані про жертв стихійних лих та епідемій.

Геологічна служба США оцінила магнітуду землетрусу в 5,9.

Як повідомляють китайські медіа, стихійне лихо пошкодило водопровід та лінії електропередачі. Також постраждала транспортна та комунікаційна інфраструктура.

Землетрус відчували й у Ланьчжоу — столиці провінції Ганьсу. Вона лежить приблизно за півтори тисячі кілометрів на південний захід від Пекіна.

Торік у вересні понад 70 людей загинуло внаслідок землетрусу магнітудою 6,8, який сколихнув південно-західну китайську провінцію Сичуань. Лихо спричинило зсуви та зруйнувало будівлі в столиці провінції — місті Ченду, де понад 20 мільйонів жителів перебувало на карантині через COVID-19.

А найбільш смертоносним у Китаї останнім часом був землетрус магнітудою 7,9 у 2008 році. Він стався в провінції Сичуань. Тоді загинуло щонайменше 90 тисяч людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кількість жертв унаслідок землетрусу в Китаї зросла до 127Прорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїЗнов маски: у Мілані нічим дихатиЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиВеликі повені на півночі Іраку: є загибліФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському морі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: