05.12.2024
Телеканал NTD

У ЄС узгодили нові правила приймання мігрантів

У ЄС узгодили нові правила приймання мігрантів

Великий прорив у переговорах щодо нових правил міграційної політики зробили лідери та високопосадовці Євросоюзу. Рада ЄС..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Великий прорив у переговорах щодо нових правил міграційної політики зробили лідери та високопосадовці Євросоюзу. Рада ЄС та Європарламент узгодили п’ять законів, з яких складається Пакт про міграцію та притулок.

[Маргарітіс Схінас, віцепрезидент Європейської комісії]:

«Відповідно до угоди ми запровадимо обов’язкове перевіряння тих, хто прибуває, на всіх кордонах. На другому етапі всі, хто навряд чи отримає притулок, мають пройти через обов’язкову прискорену та спрощену прикордонну процедуру розгляду заяви. Це дасть змогу швидко депортувати тих, хто не має законної підстави перебувати під захистом ЄС».

Прикордонна процедура призначена для тих мігрантів, які можуть становити загрозу національній безпеці, а також для тих, хто прибуває з таких країн, як Індія, Пакистан та Марокко.

Зміни також торкнуться біометричної бази даних. Нею відстежуватимуть не кількість заяв, а кількість заявників. Так мігранти не зможуть подавати прохання про притулок більше ніж раз.

Крім того, пакт дасть країнам ЄС змогу посилювати міграційні правила під час кризових ситуацій, як-от великий наплив мігрантів або пандемія.

Також згідно з новими законами країни блоку зможуть обирати — приймати їм мігрантів чи виплатити компенсацію до фонду ЄС.

[Маргарітіс Схінас, віцепрезидент Європейської комісії]:

«Угода містить потужні механізми солідарності, у межах яких ми гарантуємо, що держави-члени завжди матимуть необхідну підтримку».

Новий пакт набуде чинності наступного року. Дебати щодо реформи міграційної політики почалися понад три роки тому. Причиною стало збільшення потоку нелегалів. Цьогоріч їх прибуло вже понад 270 тисяч.
Коротке посилання на цю сторінку:

У ЄС узгодили нові правила приймання мігрантівКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспорою137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручник

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: