02.11.2024
Телеканал NTD

П’ятьох гонконзьких активістів оголосили в розшук і призначили за них винагороду

П'ятьох гонконзьких активістів оголосили в розшук і призначили за них винагороду

Ще п'ятьох гонконзьких активістів оголосили в розшук. Список подало бюро національної безпеки острова. Воно також оголосило..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Ще п’ятьох гонконзьких активістів оголосили в розшук. Список подало бюро національної безпеки острова. Воно також оголосило винагороду за інформацію, яка допоможе їх арештувати.

Усі п’ятеро втекли з Гонконгу від переслідувань. Наразі проживають у різних країнах, зокрема в США та Великій Британії.

[Лі Кхуайва, голова Бюро національної безпеки Гонконгу]:

«З огляду на велике значення, якого поліція надає цій справі, ми пропонуємо винагороду розміром один мільйон гонконзьких доларів (128 000 доларів США) за кожну розшукувану особу».

У Бюро нацбезпеки Гонконгу заявили, що всі втікачі нібито вчинили злочини, пов’язані з підбурюванням до підривної діяльності та змовою з іноземними силами.

Це статті закону про нацбезпеку, які Пекін односторонньо запровадив на острові 2020 року. Як наслідок, під удар потрапили тисячі активістів та правозахисників. Їх почали арештовувати за розмитими звинуваченнями в тероризмі та заколоті. Водночас максимальний термін згідно з пунктами закону — довічне ув’язнення.

За останні три роки з Гонконгу від переслідування втекли тисячі людей. Хоча раніше опозиційний і протестний рух там являв собою серце демократії. Колись острів був британською колонією і мав усі демократичні свободи. Проте 1997 року його передали під управління компартії.

Влада Китаю підписала договір, згідно з яким гарантувала гонконжцям збереження їхньої демократичної системи. Народні виступи завжди були для місцевих жителів важелем тиску на владу, коли їхні права намагалися обмежити.

Однак після ухвалення закону про нацбезпеку, причому в обхід місцевого парламенту, ситуація з правами людини в Гонконгу різко погіршилася. Багато продемократичних активістів потрапили до в’язниці. Багато хто втік.
Коротке посилання на цю сторінку:

П’ятьох гонконзьких активістів оголосили в розшук і призначили за них винагородуІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в Гаїті137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у Росії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: