18.03.2024
Телеканал NTD

У Техасі арештовуватимуть і ув’язнюватимуть нелегальних мігрантів

У Техасі арештовуватимуть і ув'язнюватимуть нелегальних мігрантів

Поліція штату Техас зможе арештовувати мігрантів, які незаконно перетинають американо-мексиканський кордон. До того ж судді дістануть..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Поліція штату Техас зможе арештовувати мігрантів, які незаконно перетинають американо-мексиканський кордон. До того ж судді дістануть право наказувати їм залишити країну.

Нові правила міграційної політики затвердив губернатор-республіканець Грег Ебботт. Згідно з ними, незаконний перетин кордону прирівнюватиметься до злочину. Арештованим мігрантам спочатку запропонують залишити США. У разі відмови доведеться постати перед судом. Покаранням стане позбавлення волі на шість місяців. Повторне порушення вважатиметься тяжким злочином і каратиметься ув’язненням на строк від двох до 20 років.

Влада Техасу вважає, що Джо Байден навмисно не розв’язує проблем із нелегальними мігрантами на південному кордоні, протяжність якого — понад 3000 кілометрів. У результаті штат виявився покинутим напризволяще. Із серпня минулого року Техас відправив до різних міст США понад 65 000 мігрантів.

За даними митної служби країни, останнім часом до кордону прибуває нечувано багато мігрантів. У грудні в деякі дні його перетинають понад 10 000 разів.

[Том Шмербер, шериф округу Маверік]:

«Нульова толерантність. Ми їх затримуємо, опрацьовуємо документи, а потім депортуємо. Вони можуть оскаржити це або подати будь-які документи у своїх посольствах чи консульствах. Ви бачите, що в нас відбувається. Ситуація вийшла з-під контролю».

На думку губернатора Техасу, нові заходи допоможуть зменшити потік нелегальних мігрантів вдвічі чи навіть більше.

Еббот також посилить покарання для нелегальних перевізників людей і тих, хто організував незаконні притулки для мігрантів. Мінімальний термін ув’язнення збільшать із двох до десяти років. Цей закон стане чинним у лютому наступного року, а той, що стосується нелегалів, — у березні.

У межах нових заходів штат Техас виділить півтора мільярда доларів на подальше будівництво прикордонного муру. Ще 40 мільйонів доларів підуть на прикордонні патрулі.

Водночас законодавці-демократи вже збираються опротестувати нові закони Техасу в суді.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Техасі арештовуватимуть і ув’язнюватимуть нелегальних мігрантівНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єраВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООННовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніЇдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війнуКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчання

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: