29.07.2024
Телеканал NTD

Французький парламент схвалив закон, який посилює міграційну політику

Французький парламент схвалив закон, який посилює міграційну політику

Французькі депутати схвалили законопроєкт, який посилює міграційну політику. Голосування відбулось у нижній палаті парламенту. «За» висловилося..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Французькі депутати схвалили законопроєкт, який посилює міграційну політику. Голосування відбулось у нижній палаті парламенту. «За» висловилося 349 депутатів, «Проти» — 186.

За новими правилами спроститься процедура вислання нелегалів, а возз’єднатися із сім’єю, навпаки, стане складніше. Для іноземних студентів встановлять нові візові збори.

Також мігрантам обмежать доступ до допомоги. Наприклад, виплати на дітей та субсидії на житло можна буде отримувати, лише проживши у Франції п’ять років. Крім того, з країни висилатимуть громадян із подвійним громадянством, які вчинили злочини проти поліції.

Водночас нелегалам, що працюють, стане простіше узаконити своє перебування у Франції. Міністр внутрішніх справ країни вважає, що від 7000 до 10 000 мігрантів-працівників на рік зможуть отримувати посвідку на проживання та заповнювати брак робочої сили.

[Жеральд Дарманен, голова МВС Франції]:

«Запропонований нами законопроєкт складається із 27 статей. Він дасть змогу легалізувати тих, хто працює без документів. І я пишаюся тим, що стану єдиним міністром внутрішніх справ у єдиному уряді єдиного президента, за яких до законів республіки внесуть легалізацію всіх тих, хто не має документів, але хто працює в нашій країні».

Минулого тижня депутати нижньої палати парламенту відхилили початкову версію законопроєкту, який уже схвалив сенат. Ліві політики вважали його надто жорстким, а праві — надто м’яким. Після перероблення документа сторони дійшли компромісу. Тепер новий закон ухвалили обидві палати парламенту.

[Іоанн Жиле, депутат від партії «Національне об’єднання»]:

«Усі заходи, які ми просували багато років і які значною мірою підтримують французи, утілилися в цьому законопроєкті. Ця ідеологічна перемога, це визнання наших рішень доводить, що політика (лівих) — і вашим, і нашим — не дає плодів».

Водночас деякі політики вважають, що центристський уряд Емманюеля Макрона, який не має більшості в парламенті, змістився праворуч.
Коротке посилання на цю сторінку:

Французький парламент схвалив закон, який посилює міграційну політикуІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаВ Україні новий головнокомандувачТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дій

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: