Колишні медпрацівники повертаються до лікарень завдяки онлайн-платформі

Колишні медпрацівники повертаються до лікарень завдяки онлайн-платформі

Анна йде на свою зміну до однієї з берлінських лікарень. Вона вже місяць раз на тиждень..

Дата завантаження: 2024-04-26

Анна йде на свою зміну до однієї з берлінських лікарень. Вона вже місяць раз на тиждень знову працює медсестрою.

Дев’ять років тому Анна залишила цю професію заради психології. Але, коли почалася епідемія коронавірусу, вирішила повернутися. Тому зареєструвалася на новій платформі під назвою «Ми хочемо допомогти».

Онлайн-сервіс створили для колишніх медиків, які змінили фах. За його допомогою такі працівники можуть знову влаштуватися на роботу до лікарень і будинків для людей похилого віку.

[Анна Пітрек, колишня медсестра]:
«Хотіла бути корисною, чимось допомогти. Я багато чого можу робити. Звісно, я не в курсі останніх новинок, але здебільшого треба просто вивчити нову процедуру».




Платформу створила берлінська компанія, яка підшуковує медперсонал. Сайт працює безкоштовно.

[Тімо Фішер, співзасновник онлайн-платформи]:
«Ми помітили, що в напруженій ситуації лікарням складно взаємодіяти з людьми, які хочуть допомогти. Наприклад, не завжди направляють їх у потрібне місце».

На вебсайті зареєструвалося вже понад 10 тисяч осіб. Це переважно лікарі та медсестри. Але є також і волонтери, які готові надавати будь-яку допомогу.

Роботу знаходять усім відповідно до їхніх можливостей. Хтось, як Анна, працює 1‒2 дні на тиждень, а хтось має повну зайнятість.

Лікарні Німеччини з напливом хворих на COVID-19 справляються. Місць у реанімаційних відділеннях теж вистачає. Однак у міру того, як країна знімає карантин, зростає й побоювання, що почнеться нова хвиля епідемії.