26.06.2024
Телеканал NTD

Учені в США: у третини пацієнтів із COVID-19 була ниркова недостатність

Учені в США: у третини пацієнтів із COVID-19 була ниркова недостатність

Більш ніж у третини пацієнтів із COVID-19 у нью-йоркських лікарнях розвинулася гостра ниркова недостатність. Про це..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Більш ніж у третини пацієнтів із COVID-19 у нью-йоркських лікарнях розвинулася гостра ниркова недостатність. Про це йдеться в дослідженні, яке провів найбільший постачальник медичних послуг штату Нью-Йорк.

[Кенар Джавері, автор дослідження]:
«З 5449 пацієнтів у 36,6% виникла гостра ниркова недостатність чи пошкодження нирок. І 14% із них був потрібен діаліз».

Дослідники вивчили медичні записи пацієнтів із COVID-19, яких було госпіталізовано з 1 березня по 5 квітня.

Згідно зі звітом, люди або надходили до лікарні з нирковою недостатністю, або вона розвивалася протягом перших 24 годин після госпіталізації.

За словами автора дослідження, у 90% випадків ниркова недостатність виникала тоді, коли тяжкохворих пацієнтів потрібно було під’єднати до апарата штучної вентиляції легенів.

[Кенар Джавері, автор дослідження]:
«Це пов’язано з тим, що пацієнт перебуває в дуже поганому стані, і в нього низький кров’яний тиск, накопичується багато токсинів і відмовляє чимало органів, не лише нирки. Тому гадаю, що це пов’язано із загальним станом організму».

Дослідження є найбільшим на сьогодні. Як очікують, воно допоможе лікарням ліпше планувати закупівлю обладнання й розподіляти персонал під час майбутніх можливих спалахів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Учені в США: у третини пацієнтів із COVID-19 була ниркова недостатністьНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Як кавові фермери допомагають Панамському каналуЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяКанада обмежить час роботи для іноземних студентівУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: