17.01.2024
Телеканал NTD

Угоду ООН щодо клімату назвали «централізованим плануванням у радянському стилі»

Угоду ООН щодо клімату назвали «централізованим плануванням у радянському стилі»

Майже 200 країн погодилися на глобальний відхід від викопного палива й вищі обмеження на використання такої..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Майже 200 країн погодилися на глобальний відхід від викопного палива й вищі обмеження на використання такої енергії.

Договір став результатом двотижневих переговорів на кліматичному саміті ООН, що проходив у багатих на нафту Об’єднаних Арабських Еміратах.

Угоду ухвалили одноголосно. ООН назвала це поворотним моментом.

Утім, критики б’ють на сполох. Вони кажуть, що угода загрожує економікам світу, обмежує їхні свободи й водночас майже нічого не робить для довкілля.

Марк Морано, редактор новинного порталу про глобальне потепління та екологію ClimateDepot, каже, що такі обмеження неприпустимі. З його слів, це (цитата) «централізоване планування в радянському стилі, яке необхідно зупинити».

Морано був на COP28 і був постійним учасником цих заходів протягом майже 20 років. За його словами, ідея, що людство може припинити використовувати вуглеводневу енергію, просто абсурдна. Він також прогнозує, що угода ООН не допоможе клімату.

Водночас багато експертів зазначає, що уряди Росії, Китаю та арабських країн, схоже, не обмежуватимуть використання традиційних джерел енергії.

Морано каже, що Китай будує нові вугільні електростанції зі швидкістю дві за тиждень, а Індія, як очікують, збільшить вугільний парк на 25 відсотків до 2030 року.

Заведено вважати, що слід зменшити викиди CO₂ на 43 % до 2030 року, щоб стримати підвищення температури на планеті в межах півтора градуса.

Це твердження, засноване на комп’ютерних моделях, уже давно зазнає різкої критики науковців та експертів через його ненадійність. Водночас воно є основою всього кліматичного процесу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Угоду ООН щодо клімату назвали «централізованим плануванням у радянському стилі»Єменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаПоліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»На Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тікток

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: