17.12.2024
Телеканал NTD

В Іспанії небувало як для зими спекотно

В Іспанії небувало як для зими спекотно

В Іспанії рекордно як для зими спекотно. У деяких регіонах майже 30 градусів тепла. [Рубен дель..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

В Іспанії рекордно як для зими спекотно. У деяких регіонах майже 30 градусів тепла.

[Рубен дель Кампо, метеоролог]:

«Над Іспанією дуже тепла повітряна маса. Фактично одна з найтепліших для цих днів грудня за всю історію. Температурні рекорди побито, наприклад, у Валенсії та Малазі: 27 градусів Цельсія, що перевищує попередній рекорд у Валенсії майже на два градуси».

Місцеві жителі та туристи йдуть на пляжі.

[Сім Йонгеріус, студент із Нідерландів]:

«Для мене це ненормально, бо ми звикли до справжньої зими та холодної погоди. Для місцевих жителів теж не зовсім нормально, щоби цієї пори року було так тепло. Ми думали, буде прохолодніше. Але сьогодні 23 градуси, і це приємно».

Ну а лижний сезон відкладається, і чи буде він узагалі, поки незрозуміло. Опадів до лютого прогнозують мало.

Ось такий зараз найпопулярніший гірськолижний курорт Навасеррада, що під Мадридом.

[Вісенте Сольсона, професор на пенсії]:

«Снігу має бути не менше ніж метр, і піднятися сюди цієї пори року зазвичай майже неможливо».

[Таня, морський біолог]:

«Це жахливо. Моторошне відчуття, адже справді має бути сніг або лід, і води має бути більше, ніж є. Усе дуже мальовничо, але не для цієї пори року».

Минулого літа в Іспанії було чотири хвилі тепла, що зробило цей рік найспекотнішим у країні за всю історію спостережень.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Іспанії небувало як для зими спекотноКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасІзраїль заявив, що не закінчив із «Хезболлою» і що «літо буде спекотним»Індійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюВ Іспанії «накрили» найбільший у Європі цех із виготовлення фальшивих монетІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: