16.04.2024
Телеканал NTD

Палата представників почала офіційну процедуру імпічменту Джо Байдена

Палата представників почала офіційну процедуру імпічменту Джо Байдена

Палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію, яка формально почала процедуру імпічменту президента Джо Байдена. Документ підготував..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію, яка формально почала процедуру імпічменту президента Джо Байдена.

Документ підготував профільний комітет. За нього проголосували всі республіканці — 221. Проти виступили 212 демократів.

Лідер меншості в палаті представників демократ Хакім Джеффріс осудив голосування, назвавши його «повною і тотальною ганьбою».

Розслідування в межах процедури імпічменту триває вже кілька місяців. Однак спікер нижньої палати Конгресу Майк Джонсон уважає, що ухвалення резолюції надасть процесу більшої ваги й швидше змусить Білий дім і сім’ю Байденів надати документи та свідчення.

Резолюцію ухвалили за кілька годин після того, як син президента Гантер Байден відмовився давати свідчення на закритому слуханні перед комісією республіканців. Натомість він з’явився біля будівлі Капітолія і вимагав провести публічні слухання. Провідні республіканці заявили, що тепер звинуватять Байдена в неповазі.

Розслідування щодо президента Джо Байдена почали через підозри в тому, що він на посаді віцепрезидента використовував свій вплив в особистих інтересах. Зокрема, для встановлення сімейних ділових відносин із Китаєм, у яких брав участь його син Гантер.

Водночас республіканці навряд чи зможуть домогтися усунення Байдена з посади. Навіть якщо палата представників проголосує за імпічмент, його також мають підтвердити в сенаті, причому двома третинами голосів. А там у демократів зараз більшість, яка становить 51 до 49.
Коротке посилання на цю сторінку:

Палата представників почала офіційну процедуру імпічменту Джо БайденаФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до Руанди

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: