08.11.2024
Телеканал NTD

Дві крайнощі: в американському штаті Флорида на сході зливи, але на заході посуха

Дві крайнощі: в американському штаті Флорида на сході зливи, але на заході посуха

Для американського штату Флорида цей рік став історією з двома крайнощами. Південно-східне узбережжя постраждало від повеней,..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Для американського штату Флорида цей рік став історією з двома крайнощами. Південно-східне узбережжя постраждало від повеней, спричинених рекордними опадами. Водночас більша частина узбережжя Мексиканської затоки переживає посуху.

На заході Флориди до липня наступного року в 14 округах обмежили користування водою.

[Марк Елснер, працівник управління водними ресурсами]:

«Улітку в нас зазвичай випадає від 60 до 70 % річної норми опадів. І від них залежить поповнення джерел води. Оскільки на західному узбережжі дефіцит — приблизно 30 %, ми не отримали того поповнення, на яке очікували. І, як наслідок, під час сухого сезону знижується рівень ґрунтових вод».

Обмеження переважно наклали на полив газонів та присадибних ділянок. На це йде коло половини всієї води, яку використовують у районах, що постраждали від посухи.

Наприклад, у трьох округах поливати дозволено один день на тиждень і лише до восьмої ранку або після шостої вечора. Порушників після першого попередження штрафують на 100 доларів. За повторне порушення карають штрафом у 500 доларів.

[Ден Дюріка, фермер]:

«Хоча в певну пору року в нас багато дощів, іноді їх менше. У такому разі треба зберегти запаси води або знайти способи максимально використовувати воду під час дощів».

Фермери кажуть, що є кілька способів зменшити використання води. Це крапельне зрошення, мульчування та полив уночі, коли випаровування менше.

Утім, на думку фахівців, проблему нестачі води можуть розв’язати лише дощі.

А ось на південному сході потерпають від надлишку вологи. У середині листопада шторм, за силою близький до тропічного, налетів на Маямі, Форт-Лодердейл та прилеглі райони. За три дні випало 30 сантиметрів опадів. У квітні у Форт-Лодердейлі випало понад 60 сантиметрів дощу.

За даними метеорологічної служби, за останні три місяці в Південній Флориді опадів було в півтора-два рази більше, ніж буває в середньому.

Метеорологи кажуть, що зимові місяці у Флориді будуть вологішими, ніж зазвичай. Це зумовлено погодним феноменом Ель-Ніньйо, який впливає на клімат усієї планети. Можливо, на узбережжі Мексиканської затоки також підуть дощі. І посуха відступить.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дві крайнощі: в американському штаті Флорида на сході зливи, але на заході посухаМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимМарокко: лазні закриті, води немаєКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протесту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: