04.06.2024
Телеканал NTD

Пряникове місто показали на різдвяній виставці в Лондоні

Пряникове місто показали на різдвяній виставці в Лондоні

Ціле пряникове містечко збудували до Різдва британські архітектори, інженери та дизайнери. Тут і яскраві будиночки, і..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Ціле пряникове містечко збудували до Різдва британські архітектори, інженери та дизайнери. Тут і яскраві будиночки, і мости, і потяги, і навіть стадіон, натхнений римським Колізеєм. Усе це можна побачити на різдвяній виставці в торговому центрі в Лондоні.

Цього року тема проєкту — вода.

[Меліса Вулфорд, директор Музею архітектури]:

«Вода й місто — важлива тема, бо в багатьох містах стаються повені й виникають серйозні проблеми з водопостачанням. Архітектори цього року врахували міські водні артерії. Вони поставили будинки вздовж каналів і навіть продумали, що робити, коли рівень моря підійметься: у такому разі потрібні або плавучі, або підводні міста».

Щоб утілити всі ідеї, архітектори використали пряники, крем, льодяники та мармелад.

[Алекс Пірсон, архітектор]:

«Ми створили ось такі кулясті структури. Люди могли б жити усередині них. Ці структури виготовлені з елементів, схожих на морські зірки. Вони зібрані разом, щоб створити своєрідну структурну єдність. Усі ніби тримаються один за одного, утворюючи єдину структуру».

Хоча все місто створене з їстівних деталей, але з’їсти нічого не вийде.

[Кася Ціолковська, архітектор]:

«Я б залюбки це з’їла, але ми приготували продукти за особливим рецептом. Усі будівлі повинні протриматися чотири-п’ять тижнів, доки триває виставка. Тож усе це досить тверде, і ми не можемо його з’їсти».

У проєкті взяло участь 100 фахівців. Виставка триватиме до 7 січня. Потім усі твори або роздадуть на згадку архітекторам і дизайнерам, або відправлять у компост.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пряникове місто показали на різдвяній виставці в Лондоні40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: