20.04.2024
Телеканал NTD

Різдвяні ярмарки в Загребі приваблюють туристів з усього світу

Різдвяні ярмарки в Загребі приваблюють туристів з усього світу

Святкова атмосфера огорнула весь Загреб. Столиця Хорватії сяє вогнями та вабить туристів і місцевих жителів казковими..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Святкова атмосфера огорнула весь Загреб. Столиця Хорватії сяє вогнями та вабить туристів і місцевих жителів казковими різдвяними ярмарками. Їх тут цілих сім, і жоден не схожий на інший.

Над площею бана Єлачича витає аромат імбирних пряників та смажених каштанів. Тут також можна скуштувати страви національної кухні: сарму — м’ясний фарш із рисом, загорнутий у капустяне листя, та фритулі — маленькі пончики, посипані цукровою пудрою й политі шоколадом.

[Керолайн, туристка зі США]:

«Мені дуже подобається. Тут гарно. Ніколи такого не бачила. Мені подобаються всі страви, а прикраси просто чудові. Було так зворушливо, коли тут запалили всі гірлянди».

На різдвяних ярмарках також продають сувеніри ручної роботи, зокрема ялинкові іграшки. Вечорами проходять концерти та виступи вуличних циркових артистів. Ще одна розвага — ковзанка на площі короля Томислава. Це одна з найбільших відкритих ковзанок у Європі.

Загреб кілька років поспіль здобував титул міста з найкращими різдвяними ярмарками в ЄС.

[Мішель, туристка зі США]:

«Тут дуже красиво. Я просто гуляю, оглядаю всі кіоски, дивлюся на їжу та напої. Усе чудове. Гадаю, це своєрідний сучасний погляд на різдвяні ярмарки. Я розумію, чому Загреб здобув багато нагород».

Різдвяні ярмарки в багатьох містах Європи працюють до 25 грудня. Але в Загребі вони відкриті до 10 січня. Також у центрі хорватської столиці багато пішохідних вулиць. Усе це, зокрема й низькі ціни, приваблює багато туристів із різних країн.
Коротке посилання на цю сторінку:

Різдвяні ярмарки в Загребі приваблюють туристів з усього світуПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударів25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: